Režisér se jí posmíval kvůli vzhledu a zuby má pojištěné na pořádný balík. Dnes slaví narozeniny Julia Roberts

Eva Lenská
Foto: Columbia Pictures

Dnes slaví 55. narozeniny slavná „pretty woman“ Julia Roberts, kterou známe z mnoha úspěšných filmů. Pojďme si o ní říct pár zajímavostí a také se podívat, jaké filmy si s ní můžete pustit na Netflixu.

Julia Roberts se narodila 28. října 1967 v Atlantě. Patří mezi nejlépe placené herečky a doma má nejen tři Zlaté glóby, ale i Oscara za film Erin Brockovich. Je vdaná za Daniela Modera a má tři děti: dvojčata Hazel a Phinnaeuse a syna Henryho. Zesnulý režisér Gary Marshall o ní řekl, že je kombinací Audrey Hepburn, Lucille Ball a Bambiho. Pokud ji chcete opět vidět na filmovém plátně, v současné době má v kinech premiéru její nejnovější film Vstupenka do ráje, ve kterém zaří po boku George Clooneyho.

Na Netflixu ji můžete vidět v těchto filmech:

  • Jíst, meditovat, milovat
  • Dvojí hra
  • Erin Brockovich
  • (Ne)obyčejný kluk
  • Dannyho parťáci
  • Dannyho par´táci 2
  • Hra peněz
Foto: Universal Pictures

Neměla lehké dětství

Přestože její rodiče Walter Grady Roberts a Betty Lou Bredemus sdíleli lásku k umění, když jí byly pouhé čtyři roky, tak se rozvedli. Ani ne o rok později se její matka znovu provdala za muže jménem Michael Motes, který byl zlý. Juliin bratr Eric o něm řekl, že byl velmi násilnický.

Ošklivé káčátko

Ačkoli je jednou z nejkrásnějších hereček, v dětství si připadala jako ošklivé káčátko. Nosila rovnátka a velké ošklivé brýle. Spolužáci se jí posmívali kvůli velkým ústům, které jsou nyní spolu s dlouhýma nohama její největší předností.

Lamač srdcí a velký věkový rozdíl

Když spolu s charismatickým irským hercem Liamem Neesonem natáčela snímek Spokojenost, přeskočila jiskra a vznikl z toho velmi intenzivní románek. Byl tu ale jeden problém: Neesonovi, jenž byl znám jako lamač dívčích srdcí, bylo 35 let a Julii pouhých 19. Navzdory velkému věkovému rozdílu se k sobě okamžitě nastěhovali, nicméně po roce veškerá vášeň vyprchala.

Foto:  Columbia Pictures

Sláva a autogram na záchodcích

Herečka si podle svých slov uvědomila, že je slavná, na velmi neobvyklém místě: na veřejných záchodcích. Zrovna byla v kabince, když se jí jedna dívka zeptala, jestli hrála ve filmu Mystic Pizza. Zmatená Roberts odpověděla, že ano, tudíž ji dívka požádala o autogram a strčila jí pod dveře ubrousek. Julia ji pochopitelně požádala, aby počkala, až vyjde z kabinky.

Ocelové magnólie a despotický režisér

Při natáčení filmu Ocelové magnólie si Julia prožila naprosté peklo. Režisér Herber Ross ji vyloženě nenáviděl. Obvykle kritizoval všechny hvězdy, dokonce i ostříleným herečkám říkal, že neumějí hrát. Všichni se ale shodli, že nejtvrdší byl na Robertsovou. Neurážel jen její herecké výkony, ale i její vzhled. Nesnášel její mateřská znaménka a ječel na ni, aby si je nechala odstranit.

Nevěsta na útěku

Během natáčení filmu Hráči se smrtí se sblížila s kolegou Kieferem Sutherlandem. Začali spolu chodit a nedlouho poté, ji požádal o ruku. Na svatbu pozvali 150 hostů a svatební šaty na zakázku stály 8 000 dolarů. Své ano však Sutherlandovi neřekla. Pouhé tři dny před svatbou celý obřad odvolala. Utekla do Irska s mladým hercem Jasonem Patricem, který byl zároveň Sutherlandovým dobrým přítelem.

Foto: Lionsgate

Konvertovala k hinduismu

Během tiskové konference k filmu Jíst, meditovat, milovat oznámila, že se díky tomuto snímku stala hinduistkou. Původně se cítila k tomuto náboženství přitahována poté, co viděla fotografii jednoho guru. Jogín dal jejím dětem jména hinduistických bohů.

Hugha Granta neokouzlila

Ačkoli chodila s mnoha hereckými kolegy, Hugha Granta, se kterým točila romantický film Notting Hill, bohužel neokouzlila. Kritici tvrdili, že mezi nimi nebyla žádná chemie a Grant s nimi souhlasil. Když se ho zeptali na líbání s Robertsovou, vypadal rozpačitě a žertoval o jejích pověstných velkých ústech: „Když jsem ji líbal, slyšel jsem slabou ozvěnu.“

Pojištěný úsměv

Nic nevystihuje krásnou herečku tolik, jako její široký úsměv a dokonalý chrup. Ten je však také pěkně drahý. Julia má své slavné bílé zuby pojištěné na neuvěřitelných 30 milionů dolarů.

Zdroj: factinate

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.