Na Netflix míří pokračování seriálu Koruna i Meghan a Harry

Foto: Keith Bernstein/Netflix

Netflix se připravuje na debut páté řady seriálu Koruna (The Crown) o britské královské rodině, a také dokumentárního filmu s Harrym a Meghan, vévodou a vévodkyní ze Sussexu, v hlavních rolích.

Pátá řada Koruny bude na Netflixu dostupná od 9. listopadu a ze Spojeného království se už ozývají hlasy, že není vhodné ukazovat v seriálu skutečné problémy královské rodiny z devadesátých let tak brzy po smrti královny Alžběty.

Králova životopiskyně, Sally Bedell Smith, poukázala na to, že jsou nyní nepřesnosti v seriálu pro Charlese v pozici monarchy významnější. Pro The Times řekla: „Seriál je jako rozjetý vlak. Myslím si však, že je důležité upozornit na velké nepřednosti a odchylky. Důsledky nepřesností jsou nyní větší, když je panovníkem.“

Foto: Netflix

Nová série bude věnovat velkou pozornost zejména rozvodu prince a princezny z Walesu, přičemž královna je zde zobrazena jako zoufalá postava neschopná zastavit rozpadající se manželstvím svého syna prince Charlese – nyní krále Velké Británie.

Netflix se navíc musí rozhodnout, kdy přesně vypustí svůj tolik medializovaný dokument popisující životy Harryho a Meghan v Montecitu. Zatímco The Times minulý týden informoval, že by chtěl Netflix dokument vydat hned v prosinci po páté řadě Koruny, vévoda a vévodkyně údajně požadují změny a nějaké úpravy. Dokonce možná odložení vydání na příští rok. Důvodem je zřejmě úmrtí Harryho babičky, královny.

Navíc se uvádí, že filmaři jsou „zmatení“ poznámkami prince Harryho na kameru, které jsou v rozporu s tím, co napsal ve svých pamětech, které mají být brzy zveřejněny. Vyjít měly letos na podzim, ale datum se také zřejmě posune.

Zdroje: Netflix, The Times, Deadline

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.