Roky byla vězněna v podzemním bunkru nebezpečnou sektou. Teď Kimmy Schmidt začíná nový život

Eva Pospíchalová
foto: Netflix

Seriál Unbreakable Kimmy Schmidt sleduje nebojácnou zrzku Kimmy, která se rozhodne začít svůj nový život v New Yorku. Start od nuly samozřejmě není jednoduchý, takže její každodenní kontakt s moderním světem rozhodně pobaví.

Není nad americké show, kde si Američané dělají srandu z Američanů… Skvělým příkladem je právě Nezdolná Kimmy Schmidt, která si utahuje snad ze všemožných stereotypů života ve Spojených státech.

Příběh vypráví osud Kimmy Schmidt (Ellie Kemper), která byla unesena reverendem sekty (Jon Hamm) a patnáct let vězněna s dalšími ženami v podzemním bunkru, který je měl chránit před apokalypsou. Když jsou vysvobozeny policií, stanou se bulvární senzací jako tzv. krtčí ženy.

Kimmy se však rozhodne opustit záře reflektorů ženoucích se za senzací a najít nový život v New Yorku. Zde ji nabídne ubytování podivná, a s velkou pravděpodobností fetující, Lillian (Carol Kane) se spolubydlícím Titem Andromedonem (Tituss Burgess), velmi sympatickým černošským gayem, co miluje muzikály.

Vše se samozřejmě seběhne chaoticky a v doprovodu různých pochybných praktik. Shodou náhod se Kimmy také naskytne pracovní příležitost pro Jacqueline White (Jane Krakowski), která je prototypem bohaté ženušky, již je třeba neustále obskakovat.

Vše se zdá na první pohled ideální, ale kulturní šok, který zažívá Kimmy, která nikdy neviděla mobil a netuší co je wifi, je každodenním chlebem.

Na Netflixu jsou nyní dostupné čtyři série. Sitcom byl dále oceněn řadou kritiků i diváků. Nicméně excentričnost postav nemusí sedět každému . Na rovinu, každá postava je prakticky extrémně otravnou karikaturou, kterou lze nesnášet a milovat zároveň. Proto je také seriál tak originální a vtipný, baví nekorektním humorem, vtipnými reakcemi na společenské trendy i třeba svou chytlavou úvodní znělkou.

Zdroj: Autorka článku

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.