Zoe Saldana v novém seriálu bojuje proti rakovině. Je natočený podle skutečného příběhu

Eva Lenská
Foto: Jessica Brooks/Netflix

Netflix rád vypráví příběhy založené na skutečných událostech a americká novinka Od nuly (From Scratch) je toho dalším příkladem. Tentokrát se s hlavní hrdinkou podíváme až na Sicílii a budeme s ní prožívat lásku, štěstí, smutek i naději.

Seriál Od nuly je natočen podle knihy americké herečky a spisovatelky Tembi Locke, která sepsala svůj vlastní příběh. O produkci se postarala její sestra Attica Locke. Přidaly se k ní však i Cisely Saldana, Mariel Saldana a známá herečka Reese Witherspoon. Do hlavních rolí byli obsazeni Zoe Saldana a italský herec Eugenio Mastrandrea.

Když Amy potká ve Florencii charismatického kuchaře Lina, je to láska na první pohled. Jeho sicilská rodina však se vztahem nesouhlasí. Nelíbí se jim, že by si Lino měl vzít černošku a milencům v lásce brání. Ti se ale nenechají zlomit a postupně si budují krásný a šťastný život v Los Angeles spolu s dcerkou, kterou nade vše milují. Jenže osud bývá krutý a zákeřné nemoci si nevybírají. Mladí manželé tak čelí hrozivé rakovině, která pohltí všechny jejich sny.

Amy se stane Linovou pečovatelkou a když jednoho dne o všechno přijde, nachází útěchu a doslovnou i duchovní potravu u stolu své tchyně. Na sicilském venkově objevuje léčivé dary prostého čerstvého jídla, náruč semknuté komunity a nadčasové tradice a moudrost, které jí svítí na cestu vpřed.

Osmidílný seriál je dojemný, lidský a hřejivý. Zoe Saldana o něm během natáčení řekla: „Je to hluboký skutečný příběh o lásce, rodině, strádání a jídle, který by měl ožít na obrazovce tak, jak ho Tembi Locke barvitě vykreslila na stránkách své knihy.“

Na Netflixu si seriál budete moci pustit 21. října s českým dabingem i titulky.

Zdroj: Whats on netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.