10 nejočekávanějších říjnových novinek na Netflixu

Foto: Krzysztof Wiktor/Netflix

Je tady říjen, a s ním nová várka filmů, seriálů ale i dokumentů. Netflix si pro nás tentokrát připravil i hromadu hororových podívaných. Pojďme se tedy podívat, co si pustit na Netflixu tento měsíc.

Půlnoční klub

Skupina nevyléčitelně nemocných mladých lidí žije společně v hospicu, kde se o ně stará jejich lékař. Pravidelně se scházejí s úderem půlnoci a střídají se ve vyprávění děsivých příběhů. Také si navzájem slíbí, že ten, kdo podlehne své nemoci jako první, se pokusí ze záhrobí komunikovat se zbytkem skupiny. Poté, co jeden z nich zemře, začnou se dít podivné a nevysvětlitelné věci.

Na Netflixu od 7. října.

Rozhovory se zabijákem: Jeffrey Dahmer

Aktuálně nejsledovanější seriál Netflixu DAHMER je nejnovější dramatizací života a zločinů Dahmera, rodáka z Milwaukee, o kterém bylo v roce 1991 zjištěno, že od roku 1978 kromě mnoha dalších zločinů, rozřezal a snědl nejméně sedmnáct lidských obětí. Obvykle své oběti svedl, než je zavraždil. Třídílný dokument obsahuje dosud neslyšené audio rozhovory s Dahmerem. Diváci díky nim budou moci nahlédnout do jeho pokřivené psychiky.

Na Netflixu od 7. října.

PSALI JSME: Po seriálu DAHMER Netflix vydává dokument o kanibalském vrahovi s dosud nezveřejněnými nahrávkami

Vidím vás

Rodina Braddockových se nadšeně stěhuje do svého vysněného domova ve zdánlivě klidné a bezpečné předměstské čtvrti. Brzy ale začnou dostávat zlověstné dopisy od osoby, která tvrdí, že bedlivě dohlíží na dům i jeho nové obyvatele. „Nikdy se nepřestanu dívat,“ vzkazuje jim.

Na Netflixu od 13. října.

PSALI JSME: Nastěhovali se do nového domu a začaly jim chodit děsivé dopisy. Nový horor Vidím vás je inspirovaný skutečnými událostmi

Playlist

Parta mladých nadšenců do byznysu vedená Danielem Ekem spojí síly a pustí se do úkolu, který vypadá jako nesplnitelný: změnit hudební průmysl a s ním i celý svět. A pak vytvoří platformu na legální streamování hudby. Příběh o založení Spotify je skvělým příkladem toho, jaký může mít jeden místní příběh globální dopad. Nejen, že je to příběh o tom, jak se za poslední desetiletí změnily všechny naše životy, je to o bitvě o kulturní a finanční vliv v globalizovaném a digitalizovaném světě.

Seriál uvede Netflix 13. října 2022.

TAKÉ JSME PSALI: Nový seriál Netflixu vypráví příběh o vytvoření Spotify a přichází s první upoutávkou

Svatá rodina

Ve Fuente del Berro nic není takové, jaké se zdá. Jde o místo, kde mezi čtyřmi ženami, které pocházejí z různých prostředí a mají různé životní zkušenosti, vznikne silné přátelství. Jedno mají tyto ženy společné – všechny jsou matky! Nové vztahy ale zkomplikují Gloriiny plány. Začne ji dohánět minulost a my zjistíme, co je matka schopná udělat pro své dítě.

Seriál bude na Netflixu od 14. října.

PSALI JSME: Nový thriller s hvězdami Papírového domu míří na Netflix. Ukáže, čeho všeho je schopná matka

Škola dobra a zla

Film se soustředí na nejlepší kamarádky Sophie a Agathu, které se společně vydávají na cestu do Školy dobra a zla, kde se mladí hrdinové i zloduši učí, jak zachovat rovnováhu mezi dobrem a zlem. Tam je rozřadí buď na jednu nebo na druhou stranu, takže se z nich stávají kladné nebo záporné pohádkové postavy. Na straně dobra se připojí například k absolventkám jako jsou Popelka a Sněhurka. Sophie a Agatha se dostanou každá na jednu stranu. Jedna skončí ve Škole dobra a druhá ve Škole zla. Jejich přátelství čeká těžká zkouška, když se jejich osudy obrátí, a dívky budou postupně zjišťovat, kdo doopravdy jsou.

Na Netflixu od 21. října.

VÍCE JSME PSALI TADY: Nová škola čar a kouzel přichází: Trailer k letošnímu nejočekávanějšímu fantasy Netflixu je velkolepý

Barbaři

Německý seriál Barbaři zavedl diváky v první řadě až do roku 9 našeho letopočtu, do doby před legendární bitvou u Teutoburského lesa, během níž se střetly sjednocené germánské kmeny proti invazi římské říše. Jde o vynikající seriál, který ukazuje stěžejní historickou událost v Evropě prostřednictvím strhujícího příběhu o lásce, přátelství, zradách a pomstě. Nyní na Netflix míří jeho druhá řada. Ta se bude odehrávat rok po událostech v Teutoburském lese. Řím se chystá k odplatě. Germánská bojovnice Thusnelda se snaží svůj lid varovat. S římským vojskem se vrací Flavus, bratr Arminiuse, a také římský generál Germanicus.

Na Netflixu od 21. října.

TAKÉ JSME PSALI: Pravdivý příběh Barbarů: Jak to skutečně bylo s bitvou u Teutoburského lesa, Arminiem a římskou porážkou

Kabinet kuriozit Guillerma del Tora

Guillermo del Toro – mistr hororu – přichází se sbírkou naprosto jedinečných příběhů, které překonávají tradiční představy o hororu. Svůj kabinet kuriozit na Netflixu otevře těsně před Halloweenem. Vytvořil sbírku příběhů, které mají zpochybnit naše tradiční představy o hororu. Od hrůzostrašných po magické, od gotických po groteskní nebo klasicky strašidelné. Osm sofistikovaných a zlověstných příběhů přivádí k životu tým scénáristů a režisérů osobně vybraných právě del Torem.

Příběhy budou na Netflixu vycházet od 25. do 28. října.

PSALI JSME: Hororová antologie Kabinet kuriozit Guillerma del Tora přichází s první děsivou upoutávkou

Na západní frontě klid

Jde o strhující příběh mladého německého vojáka na západní frontě za první světové války. Paul a jeho kamarádi na vlastní kůži zažívají, jak se prvotní válečná euforie mění v zoufalství a strach, když v zákopech bok po boku bojují o přežití.

Na Netflixu od 28. října.

PSALI JSME: Na západní frontě klid: Německá verze klasického románu z první světové války dokazuje, že válka je skutečně peklo

Zdroje: Netflix, ČSFD, Collider, Netflixer

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.