Hvězda seriálu Koruna Claire Foy prolomila ticho nad smrtí královny. Vzdala jí krásnou poctou

Foto: Alex Bailey/Netflix

Claire Foy si v seriálu Koruna (The Crown) o britské královské rodiny zahrála samotnou Alžbětu v začátcích její vlády. Nyní zesnulé panovnici vyjádřila krásnou poctu.

V rozhovoru pro BBC na filmovém festivalu v Torontu Claire Foy řekla: „Myslím, že to byla neuvěřitelná panovnice. Sjednocovala lidi a byla obrovským symbolem kontinuity, důstojnosti a milosti. Hlavně na ni však aktuálně myslím jako na matku, babičku a prababičku, opravdu. A je mi velkou ctí, že jsem mohla být malinkou částí jejího příběhu.“

Claire hrála Její Veličenstvo v seriálu Netflixu první dvě série, než starší verze královny ztvárnily Olivia Colman a Imelda Staunton. Během svého působení hrála Alžbětu během setkání se svým prvním premiérem Winstonem Churchillem, při její korunovaci, smrti babičky, otce a narození jejích dětí.

Popularita seriálu Koruna od čtvrteční smrti královny neskutečně vzrostla. I v České republice se seriál dostal mezi TOP 5 nejsledovanějších. Netflix ve svém prohlášení vydal: „Královna Alžběta II. je nyní v srdcích a myslích diváků. Fanoušci se vrátili k první sérii Koruny, která se poprvé dostala na seznam nejsledovanějších titulů se 17,57 miliony zhlédnutími.“

Natáčení nejnovější šesté série Koruny bylo minulý čtvrtek zastaveno poté, co bylo oznámeno úmrtí královny. A pokračovat nebude ani v pondělí kvůli pohřbu.

Pátá řada má mít premiéru v listopadu 2022.

Zdroje: BBC, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.