7 důležitých událostí v královské rodině, které by se měly objevit v 5. řadě seriálu Koruna

Foto: Des Willie/Netflix

Koruna (The Crown) se brzy vrátí na naše obrazovky s pátou řadou. Sledování počínání královské rodiny bude po smrti královny, která zemřela ve čtvrtek 8. září ve věku 96 let, ještě palčivější než kdy předtím.

V nadcházející řadě bude hrát Její Veličenstvo Imelda Staunton, zatímco Dominic West a Elizabeth Debicki ztvární Charlese a Dianu. Pátá série by se měla podívá do 90. let. Co od ní můžeme očekvat?

Královnin projev annus horribilis

V roce 1992 měla královna rubínové jubileum, ale pro Její Veličenstvo to nebyl příliš šťastný rok. V projevu v Guildhallu ho Alžběta II. popsala jako „annus horribilis“, což v překladu znamená „strašný rok“. Vzhledem k tomu, že královna ve svých projevech často nevyjadřovala žádnou negativitu, tato fráze se od té doby stala slavnou a očekáváme, že ji v páté sérii uvidíme pronesenou Imeldou Staunton.

Královská návštěva Jižní Afriky

Královské návštěvy kterékoli části světa jsou v seriálu Koruna vždycky skvělé. První návštěva královny v Jižní Africe po téměř 50 letech by tedy neměla v seriálu chybět. Její Veličenstvo a princ Phillip navštívili Kapské Město v roce 1995 a byli hosty prezidenta Nelsona Mandely.

Foto: Ollie Upton/Netflix

Královniny děti a rozvod

Ke špatnému roku 1992 přispěl rozchod královnina syna Andrewa s vévodkyní z Yorku, stejně jako rozpad manželství princezny Anny s kapitánem Markem Phillipsem a odloučení prince Charlese od Diany. Vzhledem k tomu, že Anniny manželské potíže jsou naznačeny už ve čtvrté sérii, očekáváme, že se jim bude věnovat i ta nová.

Rozhovor princezny Diany pro Panorama

Dianin výmluvný rozhovor s Martinem Bashirem je jedním z důvodů, proč se Charles a Diana po třech letech od rozchodu konečně rozvedli. Nebude tedy divu, pokud ho uvidíme i v páté sérii seriálu. V rozhovoru Diana vypráví o svém boji s členstvím v královské rodině a také o svých a Charlesových mimomanželských poměrech.

Foto: Netflix

Požár hradu Windsor

Požár, který vypukl na hradě Windsor v listopadu 1992, způsobil velké škody. Byl zaviněn reflektorem přitisknutým k závěsu. Hrad potřeboval rozsáhlé opravy a Buckinghamský palác byl nakonec otevřen veřejnosti, aby pomohl zaplatit náklady.

Představení Johna Majora

Premiéři, od Winstona Churchilla po Margaret Thatcherovou, jsou vždy hlavní součástí seriálu Koruna. Ani v páté řadě tomu nebude jinak! Bylo potvrzeno, že bývalého premiéra Johna Majora si zahraje herec Jonny Lee Mille.

Svatba princezny Anne s Timothym Laurencem

Princezna Anne se v prosinci 1992 provdala za svého druhého manžela v kostele Crathie Kirk poblíž panství Balmoral. Jelikož za sňatky v královské rodině stála často politika, zejména kvůli neúspěšnému vztahu princezny Margaret s Peterem Townsendem, může to být zajímavé! Při natáčení byli zahlédnuti Claudia Harrison a Theo Fraser Steele, o kterých se předpokládá, že hrají princeznu Anne a Timothyho.

Foto: Des Willie/Netflix

Zdroje: Wikipedia, Netflix ,autorka článku, Hello!

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.