Great Pretender, první anime se soundtrackem od Freddie Mercuryho, je napínavé, ale i pobaví

Eva Pospíchalová
foto: Netflix

Edamura Makoto, největší japonský podvodník, jednoho dne zjistí, že ve skutečnosti není nejlepší, když se snaží obelstít turistu a zjistí, že byl on okraden. Pronásleduje zloděje až do USA a dozví se, že cizinec je Laurent Thierry, muž, s vazbami na mezinárodní zločinecké organizace. A ten mu teď nabízí spolupráci. 

Napadla vás při přečtení názvu anime skladba od Freddie Mercuryho? Správně, tato famózní píseň je i soundtrackem, který se k seriálu perfektně hodí! Great Pretender je zábavné krimi o skupině mezinárodních podvodníků, kteří se pohybují na hranici dobra a zla.

Makoto Edamura se v minulosti snažil poctivou prací splatit dluhy za léčbu své matky a pracoval pro společnost. Nevěděl však, že ta se dopouští podvodů. Když kauza praskla byl udán a musel do vězení. Po podmínečném propuštění si hledal práci. Ale vzhledem k tomu, že jeho otec byl dříve také ve vězení, a on sám má nyní velmi nevhodný trestní rejstřík, moc se mu nedaří. A tak se stane podvodníkem na vlastní pěst. Společně se svým partnerem Kudem okrádají hlavně důchodce – vydávají se za podomní prodejce nabízející lákavé nabídky. Když se jednoho dne dvojice snaží obelstít francouzského turistu, situace se zvrtne a záhadně jsou oni přelstěni a okradeni. 

Z Francouze, kterého se pokusili podvést, se vyklube Laurent Thierry –  mnohem vyšší podvodník, který ovládá nejbohatší podnikatele po celém světě, mafiány i zkorumpovanou vládnoucí vrstvu. I když jsou jeho metody a chování často spekulativní, ve výsledku vlastně bohatým bere, chudým dává. Laurenta doprovázejí profesionálky Cynthia a Abigail. Cynthia je bývalá herečka, která dokáže zmanipulovat kohokoliv a Abigail dětská vojačka s vynikajícími fyzickými schopnostmi.

Zábavné anime popisuje příběh skupinky, která chytá do pasti neřády po celém světě – v Londýně, Šanghaji či Los Angeles. Každý případ doprovází promyšlený plán jak obelstít konkrétního člověka nebo skupinu a vydělat peněz a ideálně ještě odkrýt nějaký zločin.

Seriál vyniká skvělou kresbou, propracovanými hlavními i vedlejšími postavami, cizojazyčnými dialogy, skvělým soundtrackem a obecně milým zpodobněním různých národností. Na Netflixu jsou k dispozici dvě série s českými titulky.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.