Na královnu Alžbětu vzpomíná celý svět. Její odchod zastaví i natáčení slavného seriálu

Foto: Liam Daniel/Netflix

Královna Alžběta II. ve čtvrtek 8. září bohužel zemřela na svém panství Balmoral ve věku 96 let. Její 70letá vláda z ní dělá nejdéle sloužícího monarchu v Británii. Nyní se kvůli jejímu odchodu pozastavilo i natáčení seriálu Koruna.

Vláda Alžběty II. zahrnovala 15 premiérů a četné události a skandály, z nichž mnohé byly vyobrazeny v úspěšném dramatu Netflixu Koruna (The Crown). Scénárista seriálu Peter Morgan médiím nyní sdělil, že by mělo být po smrti monarchy pozastaveno natáčení šesté řady.

Není to poprvé, co byl v souvislosti se seriálem oceněným cenou Emmy zmíněn pohotovostní plán, kdyby královna zemřela. V roce 2016, kdy Koruna debutovala na Netflixu, Stephen Daldry, režisér některých prvních epizod, řekl pro Deadline: „Nikdo z nás neví, kdy ten čas přijde, ale bylo by správné projevit úctu královně. Byla by to jednoduchá pocta a projev úcty. Je to globální postava, takže bychom to měli tak udělat. Je to mimořádná žena a lidé budou smutní.“

Seriál Koruna odstartoval na Netflixu v roce 2016 s Claire Foy jako mladou královnou Alžbětou II. a Mattem Smithem v roli zesnulého prince Philipa. Olivia Colman a Tobias Menzies převzali tyto role pro třetí a čtvrtou sérii.

Pátá řada představí v roli Jejího Veličenstva Imeldu Staunton a měla mít premiéru koncem tohoto roku. V aktuální situaci však není známo, zda nebude toto datum posunuto.

Zdroje: Deadline

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.