Netflix potěšil fanoušky Sandmana. Překvapil je pokračováním

Foto: Netflix

Překvapení! Na Netflixu měl v pátek 19. srpna nečekaně premiéru bonus k seriálu Sandman, který pokračuje v příběhu Morphea a jeho cest ve světě snění a bdění. Bonus se jmenuje Sen o tisíci kočkách, Kalliopé (Dream of a Thousand Cats / Calliope). Jde o dva ze čtyř příběhů z komiksů 17-20.

Dvoudílný animovaný speciál vychází z původních komiksů Neila Gaimana. Kalliopé a Sen o tisíci kočkách jsou příběhy, které se objevují ve třetím díle s názvem Země snů.

Sen o tisíci kočkách je první animovaný příběh o Sandmanovi. Točí se kolem siamské kočky, která po svědectví brutální vraždy ztrácí naději v lidstvo. Poté potká Morphea, který ji vezme do úžasného jiného světa. Příběh napsal sám tvůrce seriálu Neil Gaiman.

Foto: Netflix

 „Usilovali jsme o to, aby animovaná verze Snu o tisíci kočkách byla tak okouzlující a hypnotická, jak je to šlo, a to využitím kouzla skutečných olejomaleb na plátně,“ vysvětluje nizozemský animátor Hisko Hulsing, který epizody režíroval.

Mezitím Kalliopé vypráví příběh frustrovaného autora, kterému se podařilo napsat bestsellerový román, ale nyní nemůže navázat druhým dílem. Poté uzavře dohodu s entitou, aby znovu našel svou kreativitu.

Zdroje: Tudum, Collider

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.