Věčný souboj asasínů proti templářům se blíží. Série Assassin’s Creed zakotví na Netflixu

Petr Stoško
Foto: 20th Century Fox

Po divácky velmi úspěšném zaklínači s Henry Cavillem se blíží další slavná videoherní franšíza, Assassin’s Creed. Netflix plánuje s touto značkou více projektů. Vývojáři z Ubisoftu se spojily s Netflixem už v roce 2020 a my se můžeme těšit na nejeden velkolepý projekt.

Pro videoherní fanoušky není třeba Assassin’s Creed nikterak představovat. Ovšem pro nepolíbené – jedná se o sci-fi, v němž se pomocí přístroje zvaného animus může kterýkoliv člověk dostat na křídlech vzpomínek svých předků i jiných osob do daleké minulosti. Assassin’s Creed je velká značka, jež čítá 11 videoher, nespočet knih a dokonce i jeden hollywoodský film s Michaelem Fassbenderem.

Projekt Assassin’s Creed stále hledá svého showrunnera. O již ohlášeném animovaném projektu ze světa Assassin’s Creed víme ale zatím jen velmi málo. Tvůrce Aymar Azaïzia v rozhovoru pro Eurogamer v dubnu 2021 zmínil, že jeho lidé na seriálu stále tvrdě pracují.

Ohledně již zmíněného filmu se vyjádřil Aymar Azaïziou následovně: „Z hraného filmu jsme se hodně naučili a máme velmi silný tým lidí. Z projektu, který připravujeme, mám velkou radost. Myslím, že televizní formát je vhodnější pro vyprávění příběhů ze světa Assassin’s Creed. Ve filmu je vždy všechno hektičtější. Musíte se vypořádat s mnoha osami příběhu, asasíny, templáři či prastarými Isu. V seriálu je tempo jiné a nikam se tolik nespěchá.“

Assassin’s Creed se může stát podobným fenoménem jako seriálový Zaklínač a navíc má již dostatečně velkou základnu fanoušků, kteří mohou tuto ságu podpořit. Doufáme, že bude, na co se těšit!

Zdroj: Whats On Netflix, Eurogamer

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.