Vtipy o policajtech nikdy nevyjdou z módy. Brooklyn 99 je toho důkazem

Eva Pospíchalová
foto: Netflix

Populární sitcom Brooklyn 99 z prostředí policejního okrsku stále baví diváky po celém světě svým nekorektním humorem. Jeho osm řad natáčených po osm let najdete na Netflixu s českými titulky.

Nudí vás už Policie v akci nebo jiné kriminální show sledující policisty? Brooklyn 99 je americký komediální seriál, který se vysílal od roku 2013 do roku 2021, a dodnes se těší úspěchu.

Seriál sleduje 99. okrsek NYPD (New York City Police Department) v USA. Hlavní postavou je policista Jake Peralta (Andy Samberg), který je často středem pozornosti pro svoji extravagantnost a humor, a to i přes jeho seriózní zaměstnání. Jeho kolegy jsou puntičkářka Amy Santiago, nejlepší kamarád Charles Boyle, ranařka Rosa Diaz, sekretářka Gina Linetti a klasičtí „obézní poldové snídající koblihy” Hitchcock a Scully. Nad všemi drží takzvanou ochrannou ruku bodybuilder Terry Jeffords a přísný kapitán Raymond Holt.

Kritici a diváci seriál chválí jak pro herecké výkony a styl humoru, ale i pro představování vážných problémů, kterým policie často čelí – podvody, drogy, rasismus, diskriminace LGBT+ komunity a další. 

Kromě populárních memes nabízí seriál více než sto padesát dílů plných kvalitních vtipů a absurdních situací, které přibližují život detektivů i mimo nám známé stereotypní pochůzky po ulicích, zatýkání za překročení povolené rychlosti na dálnici nebo krádeže v supermarketu. 

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.