Tvůrci Stranger Things budou pro Netflix tvořit novou verzi jedné z nejúspěšnějších sérií na světě

Foto: Netflix

Netflix dává Death Note další pokus. Tvůrci Stranger Things, bratři Dufferové, oznámili, že budou pracovat na nové adaptaci Death Note. Film, který je na Netflixu od roku 2017, se nedočkal velkého úspěchu. Podaří se tedy tvůrcům Stranger Things uspět se seriálem, který by měl mít „zcela nový záběr“?

Ignorovat film z roku 2017 je to nejlepší, co mohou bratři Duffervé udělat. Nejen kvůli sžíravým recenzím, které obdržel, ale také proto, že Zápisník smrti bude fungovat lépe jako seriálový příběh vyprávěný ve více dílech, namísto toho, aby bylo vše nacpáno do dvou hodin. Koneckonců, Death Note byl původně koncipován jako 12dílná manga – později upravená do velice populárního anime o 37 dílech – vyprávějící o tom, jak hlavní hrdina Light používá mystický zápisník smrti, který zabije každého, jehož jméno na jeho stránky zapíše.

Death Note je jednou z nejznámějších japonských sérií na světě, ať už v psané nebo animované podobě, která v průběhu let získala mnoho ocenění. Původní mangu napsal Tsugumi Ohba a ilustroval Takeshi Obata

Foto:  D.N. Dream Partners

Není pochyb o tom, že televizní seriál je pro tento příběh nejlepším formátem. Ale výběr správného formátu je jen polovina úspěchu. Netflix si musí dávat pozor na to, jak vytvoří příběh, který byl od počátku 21. století několikrát odvyprávěn a převyprávěn.

Aby Dufferové přinesli něco, co bude nové generaci diváků připadat svěží, budou muset některé věci z původního příběhu zaktualizovat. Určitě bude také zajímavé sledovat, jak Dufferové vloží do seriálu svůj vlastní jedinečný styl.

Foto: James Dittiger/Netflix

Zdroje: Bola VIP, Collider,

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.