Nejhorší spolubydlící: Pravdivý příběh o babičce, která na dvorku svého penzionu ukrývala krvavé tajemství

Foto: Netflix

Nový dokumentární seriál Nejhorší spolubydlící (Worst Roommate Ever), který na Netflixu vyšel 1. března, se zabývá děsivými případy vražd. Pachateli jsou vždy lidé, kteří s obětmi bydleli ve stejném domě. První díl se zaměřuje na první pohled neškodnou postarší ženu jménem Dorothea Puente.

Dokumentární seriál Nejhorší spolubydlící ukazuje příběhy o skutečných zločinech. Všechny čtyři příběhy v seriálu (poslední je dvoudílný) jsou o lidech, kteří zneužili důvěru ostatních. Nastěhovali se k člověku – nebo si někoho nastěhoval k sobě – a pak ho zavraždili.

První epizoda se zabývá případem Dorothey Puente. Jde o milou starou dámu, která se navenek tvářila jako neškodná filantropka, co se jen snažila pomáhat ostatním, přestože byla sériovým vrahem.

Žena ze Sacramenta v Kalifornii, která byla přezdívána jako nejznámější vražedkyně Sacramenta, byla v roce 1993 odsouzena za vraždu devíti nájemníků, kteří v 80. letech žili v jejím penzionu v centru města. Byla odsouzena na doživotí bez možnosti podmínečného propuštění, ale až do své smrti v roce 2011 prohlašovala, že je nevinná.

Foto: Netflix

Podle Sactown Mag se Puente narodila v roce 1929 v Redlands v Kalifornii jako šesté ze sedmi dětí. Její rodiče zemřeli, když byla mladá, a ona pak byla převážena do různých pěstounských domovů, než se nakonec v 16 letech stala prostitutkou. Měla čtyři manžely – druhý z nich ji v roce 1961 poslal na psychiatrické oddělení s tvrzením, že má sklony k alkoholismu a hazardním hrám. Se třetím manželem, mexickým imigrantem Robertem Puente, se v roce 1969 rozvedla, ale ponechala si jeho jméno. Později si otevřela penzion v Sacramentu, kde ubytovávala alkoholiky nebo jiné lidi, kteří neměli kam jinam jít.

Puente si vytvořila silný vztah se sociálními pracovníky v této oblasti, protože byla ochotna přijmout i ty nejobtížnější lidi užívající návykové látky, spolu s postiženými nebo staršími pacienty. Na první pohled působila nevinně, jako milá pečovatelka, která ráda pomáhá druhým. Záměrně se oblékla do jemných barev a snažila se působit starší, než skutečně byla. Mluvila jemným hlasem, nosila velké brýle a tvrdila, že je o 15 let starší, než ve skutečnosti byla. Své nájemníky pak mámila sedativy, ukradla jim šeky sociálního zabezpečení, peníze a cennosti, a následně je pohřbila na dvoře.

Ale v roce 1988 si jedna sociální pracovnice všimla, že jeden z jejích klientů zmizel poté, co ho nechala ubytovat v domě u Dorothey Puente. A tak se 11. listopadu 1988 začali detektivové rozhlížet po penzionu. Všechno se zdálo být normální, dokud je jeden nájemník neupozornil na dvorek, kde viděl Puenteovou kopat. Puente řekla, že tam zakopala odpadky, a kupodivu policii dokonce dala lopatu, aby to zkontrolovali. Nakonec vykopali pět těl. Puente ale mezitím zmizela. Krátce nato našli další dvě těla. Některá byla mumifikovaná, zatímco jiným chyběly celé části.

Dne 17. listopadu 1988 byla Puente zatčena v Los Angeles poté, co ji ze zpráv poznal muž v baru. Přiznala, že použila šeky svého klienta, ale tvrdila, že nikdy nikoho nezabila. Nakonec byla obviněna z devíti vražd, včetně sedmi obětí pohřbených na dvorku. Puente nikdy nesvědčila a kvůli rozkladu nemohla obžaloba spolehlivě určit příčinu smrti obětí. Údajně však Puente otrávila své nájemníky smrtícím koktejlem léků na předpis a pak je pohřbila na svém dvoře, aby jim ukradla i to málo, co měli.

Svou vinu nikdy nepřiznala. A to ani v roce 2009, když ji ve vězení navštívil reportér Martin Kuzov ze Sactown Mag. „Nikoho jsem nezdrogovala. Nejsem takový člověk,“ řekla. V březnu 2011 zemřela ve státní věznici v Chowchille ve věku 82 let.

Zdroje: Dokument Nejhorší spolubydlící, Sactown Mag, Bustle, The Guardian

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.