Nepřestávej dýchat: Melissa Barrera havaruje v divočině a na vlastní kůži pozná, jak vypadá boj o holý život

Eva Lenská
Foto: Ricardo Hubbs/Netflix

Hvězda hororu Vřískot skončí po pádu letadla sama v nevlídné kanadské divočině. Nový šestidílný seriál Nepřestávej dýchat potěší milovníky napětí a záhad. Mexická herečka Melissa Barrera si během natáčení sáhla téměř až na dno svých sil.

Netflix nás toto léto nešetří a tato „seriálová dovolená“ bude pěkně drsná. Žádné válení u bazénu, ani posezení v přímořské kavárničce. Spíše se připravte na let do neznáma a souboj o holý život s nevypočitatelnými přírodními živly.

Americká minisérie Nepřestávej dýchat (Keep Breathing) byla natočena ve stylu oblíbených survival shows. Na svědomí ji mají Martin Gero a Brendan Gall. Vzhledem k tomu, že ji produkovala Warner Bros. Television, je překvapivé, že ji místo na HBO Max uvidíme právě na Netflixu.

Foto: Netflix

Hlavní hrdinkou je Liv (Melissa Barrera) newyorská právnička, která se po pádu letadla ocitne sama v divočině. Mobil jí nefunguje a v okolí není ani živáčka. Musí se tedy spolehnout jen sama na sebe a své síly. Má co dělat, aby vůbec přežila, a k tomu ji ještě pronásledují démoni a přízraky z minulosti.

Liv je sice geniální, ale na pobyt v divočině je vybavena asi tak dobře, jako každý jiný člověk. Umí řešit problémy, ale o přežití v divočině toho moc neví. Musí si postavit přístřešek a najít jídlo. Jelikož si herečka během natáčení všechno sama osahala, ocitají se diváci v této bezvýchodné situaci s ní.

Herečka pro Entertainment weekly uvedla, že šlo o nejtěžší projekt, který kdy točila. Každý den trávila spolu se štábem 12 až 14 hodin uprostřed lesů. Všechnu těžkou práci oddřela sama. Absolvovala potápěčský kurz a nebála se ani kaskadérských kousků. Nakonec si náročný trénink zamilovala. Největší výzvou však pro ni bylo plavání v ledové vodě, proto řekla: „Vždycky jsem se bála utonutí. Nikdy dříve jsem nepoznala tak velký strach, nicméně jsem na sebe pyšná, že jsem to dokázala natočit.“

Foto: Ricardo Hubbs/Netflix

Liv však v seriálu překonává nejen fyzické, ale i emocionální výzvy. Prvořadé je přežít. Čas o samotě ji však nutí k přemýšlení. „Pro hrdinku je to spíše emocionální cesta, na které hledá odpovědi na spoustu svých traumat z dětství. Takže to, že uvízla sama uprostřed lesů, je krásnou metaforou toho, co se děje v jejím nitru,“ vysvětlila Barrera.

Rozhodně se máme na co těšit, nemyslíte? Minisérie se na Netflixu dočkáme už 28. července. S českým dabingem i titulky.

Zdroj: Entertainment weekly

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.