Populární Srdcerváči se vrátí na Netflix s druhou i třetí sérií

Eva Pospíchalová
foto: Netflix

Milostný příběh dvou teenagerů, který obletěl svět, bude mít pokračování! Co stojí za popularitou jednoho z nejúspěšnějších seriálů Netflixu v historii? Proč jsou nyní LGBT+ příběhy oblíbené?

Srdcerváči (Heartstopper) se od svého vydání v dubnu tohoto roku těší úspěchu. Po dlouhou dobu se drželi na žebříčku nejsledovanějších počinů na Netflixu a autoři se mohli radovat z mnoha pozitivních kritik a recenzí. Na portálu Rotten Tomatoes dokonce získal vzácných 100%!

Co je však tajemstvím úspěchu seriálu? Jedná se o příběh obyčejných středoškoláků a jejich problémů jsou šikana, kamarádství, dospívání, ale i genderová identita či přijetí sexuality. Díky způsobu představení a vyobrazení těchto témat je seriál tak originální. Příběh dvou zamilovaných mladých chlapců je vyprávěn velmi pozitivně a reálně, pro někoho možná až příliš idylicky. Na rozdíl od jiných seriálů se však problémy vyřeší poměrně rychle a nenastane tedy vyhrocené drama nebo přílišná tragédie. Nejen členové LGBT+ komunity po celém světě jsou spokojeni s touto reprezentací queer lidí.

Reprezentace menšin je často diskutována i ve spojitosti s Netflixem. Ač se zdá, že většina společnosti již v dnešní době LGBT+ komunitu přijímá mnohem lépe, teenageři nemají velký výběr, co se týče ztotožnění se s postavami v médiích. Mainstreamová společnost sice je toho názoru, že média hojně propagují menšiny, nicméně opak je pravdou. Stačí si vybavit nejznámější filmy či seriály a odezvy na ně. Ve kterém z nich je ústředním tématem homosexuální láska? Kdy hrála některou z hlavních postav transgender osoba? Kde najdeme jak Afroameričany, tak Asiaty, lesby nebo bisexuály? Komu vadí diverzita v populární kultuře či přímo nevinný příběh dvou mladíků, který není vyprávěn stereotypně a hanlivě, ten bude pravděpodobně zdrojem tohoto problému.

Hearstopper nabízí pohled do života mladých britských studentů bez heteronormativity a karikaturizace. Druhá série se bude věnovat pokračování milého vztahu Charlieho a Nicka, ale také se bude věnovat Taovi, Elle, Taře, Darcy, ale i Benovi.

Na co se přesně můžeme těšit ještě není prozrazeno, ale již nyní se těší tisíce lidí!

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.