První krev: hororová lesbická romance trhá rekordy sledovanosti

Eva Pospíchalová
foto: Netflix

Nový seriál First Kill vypráví příběh plný nadpřirozena o mladé upírce Juliette a lovkyni upírů Calliope. Po boku Stranger Things se umístil v žebříčku aktuálně nejsledovanějších show na Netflixu.

V polovině Měsíce hrdosti (Pride Month) na Netflix přistál fantasy seriál pro mladistvé První krev, jehož hlavními postavami jsou dvě velmi rozdílné teenagerky. Je to tedy příjemná změna po donekonečna opakovaném příběhu o stovky let starém upírovi a mladé dívce, do které se zamiluje.

Také jsme psali: Jen na vlastní nebezpečí: 4 nové děsivé horory, které jsou na Netflixu i s českým dabingem

First Kill vypráví příběh o roztomilé upírce Juliette (Sarah Catherine Hook), která zjistí, že v souvislosti s dospíváním nastává čas pro její první usmrcení. To samé zjistí shodou náhod i nebojácná lovkyně upírů Calliope (Imani Lewis), která je však přesně naopak povinna zabít své první monstrum. Jak už je to zvykem v příbězích pro mladistvé (young adult), dvě radikálně odlišné hlavní postavy se do sebe zamilují a příběh jako z Romea a Julie může začít. Co si osud připravil pro dvě školačky, jejich znepřátelené rodiny a dva odlišné světy?

Mohlo by vás zajímat: 10 filmů a seriálů o čarodějnicích, které na Netflixu najdeme s češtinou

Po obdivuhodném úspěchu fantasy počinů jako Stmívání nebo Upíří deníky si publikum Netflixu zamilovalo i First Kill – seriál se těsně za Stranger Things drží na druhém místě v nejsledovanějších novinkách a diváci se již nyní dožadují další série. 

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.