Tvůrci Stranger Things vysvětlují, proč má 4. řada seriálu dvě části a slibují velkolepé finále

Foto: Tudum / Netflix

Upside Down je zpět! Fanoušci seriálu Stranger Things na tento okamžik netrpělivě čekali. Jedna věc, která ale všechny štve je, že je 4. řada seriálu rozdělena na dvě části.

Jsou to téměř tři roky, co jsme viděli Hoppera (David Harbour) toužebně zírat na Joyce (Winona Ryder) během bitvy o Starcourt Mall. Poté se rodina Byersových rozhodla odstěhovat na Západ a Robin (Maya Hawke) a Steve (Joe Keery) šli pracovat do videopůjčovny.  Tak skončila 3. série Stranger Things.

Ale milovníci sci-fi dramatu se nyní radují, protože svět Upside Down je zpět. Co ale fanoušky nepotěšilo, když to bylo oznámeno, byl fakt, že bude 4. řada rozdělena na dvě části. Co si budeme podívat, tohle fanoušky NIKDY nepotěší!

První část vyšla 27. května a sestává ze sedmi epizod, zatímco další dvě epizody dorazí na Netflix 1. července. Každá epizoda trvá minimálně hodinu. Devět epizod ze 4. série má tedy celkem zhruba 13 hodin, přičemž 7. díl má 1 hodinu a 38 minut, 8. díl má přibližně 1 hodinu, 25 minut a 9. díl má téměř dvě a půl hodiny. To už je skoro Bollywood!

„Původně jsme měli mít osm epizod, ale zeptali jsme se Netflixu, jestli by nám umožnili další epizodu, devátou. Což velmi podporovali,“ řekli pro Tudum tvůrci Stranger Things Matt a Ross Dufferovi.

Pokud jde o délku každé epizody, bylo to něco, co se vyvíjelo s tím, jak sérii psali. „Když se na to podívám zpětně, dává to smysl,“ říká Matt. „Máme více postav, jsou rozprostřeny a abychom se dostali k příběhu, který jsme chtěli, ale zároveň neztratili pozornost z postav, dali jsme každé její okamžik slávy a každému vztahu mezi nimi emocionální hloubku, jakou si zaslouží. A k tomu jsme potřebovali délku.“ Oba Dufferové také připisují delší epizody svému stylu psaní, který se od prvních řad Stranger Things značně změnil.

„Jsou to v podstatě dvě série. Je to materiál na téměř dvě série,“ přiznávají bratři Dufferovi a vysvětlují tak, proč má 4. řad dvě části. „Skutečně jsou to filmy, alespoň co se délky týče,“ říká Ross. Oba se shodují, že 9. epizoda je velké finále velkého finále, a je skutečně dlouhým filmem.

Pokud bude finále opravdu tak velké a velkolepé, jak slibují, určitě se vyplatí počkat!

Zdroj: Tudum

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.