Netflix připravuje 3 zajímavé historické projekty. Potěší nejen fanoušky Bridgertonových

Eva Lenská
Foto: Netflix

Máte rádi seriály a filmy, které se odehrávají v dobách dávno minulých? Milujete romány od Jane Austen a těšíte se na všechny jejich nové adaptace? Netflix vám určitě udělá radost. Připravuje totiž dva filmy a jeden seriál přímo pro vás. 

Persuasion

Jste připraveni na klasiku natočenou podle slavné Jane Austen? Anne Elliot, která žije se svou hroznou rodinou, včetně snobského otce a dvou nevychovaných sester, je v rodině nejmladší. Když do jejího života znovu vtrhne kapitán Frederick Wentworth, její životní láska, musí se rozhodnout, zda hodí minulost za hlavu, nebo poslechne své srdce, pokud jde o druhou šanci.

Tento snímek vznikl podle knihy, která v češtině vyšla pod názvem Anna Elliotová. Do hlavní role byla kupodivu obsazena hvězda 50 odstínů šedi Dakota Johnson. Kapitána Wentwortha si zahrál herec a hudebník Cosmo Jarvis a sira Waltera Elliota zase Richard E. Grant. Filmu se dočkáme již brzy. Na Netflixu má premiéru 15. července.

Čtěte také: Láska a anarchie: Švédský seriál rozjíždí nevinnou flirtovací hru, která se brzy vymkne kontrole

Foto: Netflix

Lady Chatterley’s Lover

Co byste řekli na novou filmovou adaptaci skandálního románu D. H. Lawrence Milenec lady Chatterleyové, který byl v Americe zakázán až do roku 1960, protože se o něm mluvilo jako o pornografii? Pravděpodobně nás tedy čeká i dost pikantních scén. V hlavní roli uvidíme Emmu Corrin, která ztvárnila lady Dianu v seriálu Koruna. Premiéry bychom se měli dočkat ještě letos.

Constance se provdá za muže jehož nemiluje, a který začal trpět impotentcí. Jelikož je sexuálně frustrovaná, hledá mimomanželský poměr. Nakonec se oddá hajnému Oliveru Mellorsovi a objeví v sobě více touhy a intimity, než kdy čekala.

Také jsme psali: Než jsem tě poznala: Optimistická Louisa se zamiluje do ochrnutého Willa. Přesvědčí ho, aby si rozmyslel eutanazii?

Queen Charlotte

Po úspěchu Bridgertonových se Netflix rozhodl, že natočí spin-off o mladé královně Charlotte. Seriál bude mít jen jednu řadu a my se díky němu vrátíme zpátky v čase a dozvíme se, jak se královna Charlotta stala ikonickou postavou britských dějin.

V Bridgertonových ztvárnila královnu Charlottu jednapadesátiletá herečka Golda Rosheuvel, tu však ve spin-offu neuvidíme, protože budeme sledovat dřívější období královnina života, tudíž bude hrdinka logicky mladší. Teprve nedávno Netflix oznámil, že mladou královnu bude hrát britská herečka India Amarteifio, která se objevila i v seriálu Sexuální výchova. Datum premiéry zatím není známo, ale podle různých zdrojů sérii uvidíme buď v období letošních Vánoc, nebo začátkem příštího roku.

Zdroj: What’s on Netflix, wikipedia

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.