Nejlepší jihokorejské seriály na Netflixu, které mají české titulky

Eva Lenská
Foto: Netflix

V Jižní Koreji se neustále točí nové a nové seriály, které mají fanoušky po celém světě. Pokud je také rádi sledujete, máme pro vás pět lákavých tipů z produkce Netflixu, které patří k těm nejlepším a rozhodně nezklamou.

Láska padá z nebe

Chcete vědět, jak si Jihokorejci představují život v Severní Koreji? Zajímalo by vás, co si počne bohatá dědička, když tam omylem přistane při paraglidingu? Naštěstí je po ruce pohledný kapitán Ri, jenž se ji snaží skrývat, chránit a dostat zpátky. Jenže, co udělá, když se do ní zamiluje? Seriál Láska padá z nebe (Crash Landing on You) vás dojme i rozesměje. Hyun Bin a Son Ye Jin patří ke korejské herecké špičce. Jejich city nejspíš nebyly jen hrané, za nějaký čas po skončení seriálu oznámili, že tvoří pár.

Má země Nový věk

Nyní přichází na řadu jeden tip pro milovníky historie. Seriál Má země Nový věk (My Country: The New Age) vás převede do doby Goryeo a ukáže vám život v tehdejší době bez příkras a romantiky. Uvidíte spoustu bitev a soubojů. Poznáte královské intriky a sílu opravdového přátelství, které nic nezlomí. Z vynikajících hereckých výkonů Jang Hyuka a Woo Do Hwana vás bude příjemně mrazit. Brzy zjistíte, že pokud chcete pro své nejbližší mír a bezpečí, musíte přinášet ty největší oběti.

Království zombie

Po filmu Train to Busan se v Koreji rozmohla zombie nákaza, která diváky baví, protože seriál Království zombie (Kingdom) si našel mnoho fanoušků a dočkal se i druhé řady. Odehrává se za doby Joseon, takže se můžete kochat historickými kostýmy a k tomu se bát podivných monster. Korunní princ Lee Chang cítí, že se v královském paláci děje něco zlověstného a jelikož jeho otec onemocněl, je na něm, aby zachránil lid. Na Netflixu najdete obě řady a již letos by měla mít premiéru třetí s názvem Kingdom: Ashin of the North.

Příští kapitola: Láska

Seriál Příští kapitola: Láska (Romance is Bonus Book) potěší zejména milovníky knih. Odehrává se totiž v nakladatelství. Hlavní hrdinka zjistí, že po dlouhé přestávce těžko sežene pořádnou práci, i když má vynikající vzdělání. Naštěstí jí pomůže dlouholetý kamarád, jenž je šéfredaktorem vydavatelské společnosti. Nastoupí na nejnižší pozici a pomalu se učí, jak se tvoří knihy a jak se na kariérním žebříčku dostat trochu výš. A ta slibovaná láska? Té se také dočkáte.

Arthdalská kronika

Pokud jste milovníky fantasy, starověku a řecké mythologie, určitě vás Arthdalská kronika (Arthdal Chronicles) nezklame. Seriál vás zavede do fiktivní země Arthdal, v níž poznáte boj o moc, nečekané zvraty, skvělé souboje, hru emocí a spoustu zajímavých postav. V seriálu si zahráli oblíbení korejští herci Song Joong Ki a Jang Dong Gun. Po odvysílání první řady se hovořilo o druhé, nicméně zatím je ticho po pěšině, tak uvidíme.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.