Oblíbený fantasy seriál letos přijde s 3. řadou. Poté nadobro skončí

Foto: Amanda Matlovich / Netflix

Máme tady jednu smutnou zprávu pro milovníky seriálu Zámek a klíč (Locke & Key). Netflix se rozhodl, že třetí řada, na kterou se mnozí fanoušci fantasy jistě velmi těší, bude bohužel poslední. S rodinou Zámkových už se tedy znovu neshledáme.

V říjnu minulého roku Netflix přišel s druhou řadu tohoto oblíbeného seriálu, který vypráví o rodině Zámkových, žijících v domě zvaném Klíčov. Tři sourozenci se nastěhovali do domu, kde vyrůstal jejich zesnulý otec, a začali tam nalézat kouzelné klíče. Každý z nich měl jinou moc a pasoval do jiného zámku. Později sourozenci zjistí, že jejich osudem je klíče chránit. Společně se svými přáteli se tedy stanou jejich patrony. Neustále však musí čelit zlu, které se ukrývá ve studně.

Foto: Netflix

Seriál je adaptací komiksové série chilského kreslíře Gabriela Rodrígueze a scenáristy Joea Hilla. Materiálů na pokračování by tedy jistě bylo dost a my bychom s nadšením sledovali, jaké klíče ještě Zámkovic rodina objeví. Netflix se však rozhodl, že seriál po třetí řadě skončí.

Tvůrci ve svém vyjádření na Twitteru napsali, že tři řady jsou k odvyprávění celého příběhu dostačující. Fanoušci však a sociálních sítí volají po více řadách a zprávou o skončení seriálu jsou ve velké míře zarmouceni.

Třetí řady se podle Netflixu dočkáme již během letošního roku.

Zdroje: Netflix, Twitter Netflixu

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.