TOP 5 zajímavostí o seriálu Winx Saga: Osud

Petr Stoško
Foto: Netflix

Na motivy populárního italského animovaného seriálu Winx Club natočil Netflix svou vlastní adaptaci této slavné série. Přestože kostra příběhu zůstala v mnohém stejná, tvůrci se rozhodli přenést příběh do podstatně dospělejší podoby. Vybrali jsem pět zajímavostí o seriálu, o kterých jste možná dosud nevěděli.

1. Škola pro princezny

V seriálu je opravdu mnoho změn oproti původnímu příběhu, ale asi tou největší je, že parta hlavních hrdinek nejsou princezny, tedy kromě Stelly, která je i v originálu korunní princeznou Solarie.

2. Nádherné hrabství Wicklow

Seriál se natáčel převážně na východě Irska, v okolí přímořského města Wicklow ve stejnojmenném hrabství Wicklow. Město má něco kolem 10 000 obyvatel a pro místní bylo natáčení seriálu velkou událostí. Budova školy je ve skutečnosti v Irsku známý The Killruddery House poblíž města Bray, asi 20 kilometrů od hlavního města Dublinu. The Killruddery House je turisty i samotnými Iry velmi často navštěvován a využíván jako místo pro svatební obřady.

3. Temnější verze seriálu

Temnější pojetí seriálu je zapříčiněno i tím, že jako jeden z výkonných producentů seriálu byl najat Brian Young. Ten se podílel i na tvorbě populárních Upířích deníků (The Vampire Diaries), které jsou svou temnější atmosférou velmi dobře známé.

4. Nadšený Iginio Straffi

Tvůrce původního seriálu Ital Iginio Straffi snil o live-action verzi svého díla už v roce 2011. Straffi je spoluvlastníkem produkční společnosti Rainbow S.p.A. a skrze ní se rozhodnul hranou adaptaci Winx Club spoluprodukovat.

5. Nespokojení skalní fanoušci originálu

Nemají křídla, vulgární výrazy, podobnost s Harry Potterem, příliš velké zaměření na teen publikum, a absence kouzelné roztomilosti postav. To je malý výčet výtek fanoušků původní animované verze na světových diskuzních fórech. Nelíbí se jim změny, které hraný seriál přináší. Je ale nutné dodat, že mnoho těchto fanoušků spolu se seriálem vyrostlo a je pro ně téměř nepřijatelná i jakákoliv malá změnu v animovaném natož v úplně novém hraném seriálu. Sám Iginio Straffi fanoušky předem upozorňoval, že hraná adaptace bude cílit na starší publikum.

Foto: Netflix
Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.