Srdcerváči: Úspěšný román Alice Oseman dostal homosexuální středoškoláky Nicka a Charlieho až na Netflix

Eva Lenská
Foto: Netflix

Úspěšné grafické romány od Alice Oseman se konečně dočkaly i seriálového zpracování! Netflix nás v dubnu potěší 1. sérií Srdcerváčů a my tak budeme moci sledovat, jak se do sebe zamilovávají dva středoškoláci Charlie a Nick.

Srdcerváči (Heartstopper) od britské autorky Alice Oseman si získali velikou oblibu především u mládeže, které jsou také určeny. Samozřejmě je znají i čeští fanoušci LGBT literatury, neboť u nás vyšly již čtyři díly. Zcela jistě netrpělivě očekávají 1. řadu a doufají, že je režisér Euros Lyn, jenž má na svědomí seriály Doctor Who a Sherlock, nezklame.

Jak už bylo naznačeno, příběh se bude točit kolem dvou teenagerů, kteří chodí na stejnou chlapeckou školu. Přemýšlivý Charlie je občas nervák a netají se tím, že je gay. Nick je veselý hráč ragby s měkkým srdcem. Jednoho dne skončí oba v jedné lavici, čímž započne jejich přátelství, které však postupně přerůstá v lásku. Ačkoli si Charlie zprvu myslí, že nemá u Nicka šanci, láska funguje překvapivými způsoby a čas od času dokáže tedy i pořádně překvapit.

Foto: Netflix

Zkrátka a dobře, seriál bude, stejně jako předloha, o lásce, přátelství, věrnosti a duševním onemocnění. Bude zahrnovat všechny malé příběhy ze života Nicka a Charlieho, které dohromady tvoří něco velkého. Ukáže vše, s čím budou muset naši mladí hrdinové bojovat, včetně coming outu a šikany.

Scénáře se chopila sama autorka grafických románů, která během natáčení uvedla: „Jsem nadšená, že Srdcerváči skončili zrovna u Netflixu. Mám neuvěřitelné štěstí, že mohu pracovat s týmem nadšených a kreativních lidí, kteří mé grafické romány zbožňují a chtějí z nich udělat ten nejkrásnější seriál, jaký dokážou. Je to radost a čest, že mohu znovu vyprávět příběh Nicka a Charlieho pro televizi, a jsem nadšená, že se o něj mohu podělit nejen se stávajícími čtenáři, ale i s úplně novými diváky po celém světě.“

Producent Alexi Wheeler si liboval, že jim autorka předlohy nabídla něco absolutně neuvěřitelného, a dodal: „Celé je to prostě velmi dojemné a krásně zpracované. Vyprávět milostný příběh mezi dvěma chlapci, kteří se potkají ve škole, vyžaduje obrovskou vizi a tvůrčí soustředění, což Alice naprosto dokonale splnila. Když jsme začali projekt připravovat, společně jsme se rozhodli, že Alice má natolik jasnou vizi, že by mělo smysl, aby si epizody upravila a napsala sama, což se vyplatilo. Jsme přesvědčeni, že všech 8 epizod splní očekávání stávajících fanoušků a zároveň zaujme nové publikum. Alici je teprve 26 let, ale její vypravěčský talent je ohromující.“

Tvůrci dále seriál označují jako radostné tonikum pro tuto neklidnou dobu a věří, že se bude líbit nejen mládeži.

Srdcerváči budou na Netflixu dostupní od 22. dubna.

Zdroj: deadline

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.