Nový dokumentární seriál Slavné národní parky vychází už v dubnu. Namluvil ho bývalý americký prezident

Eva Lenská
Foto: Netflix

Pro milovníky přírody má Netflix nachystaný pětidílný dokumentární seriál Slavné národní parky. Bude patřit k řadě pořadů, které Barack a Michelle Obamovi připravují pro Netflix prostřednictvím své společnosti Higher Ground Productions.

Ačkoli se již minulý rok v únoru vědělo, že za dokumentárním seriálem Slavné národní parky (Our Great National Parks) stojí Obamovi, nikdo netušil, že Barack Obama bude vypravěčem.

Pětidílný seriál zve diváky, aby si vychutnali překrásnou přírodu v těch nejznámějších národních parcích světa. Navštívíme nejen pět kontinentů, ale také se nebudeme ani chvíli nudit, neboť nás čeká spousta zábavy i optimismu. Poznáme velké i malé obyvatele parků a přezkoumáme svůj vztah k divočině.

Foto: Courtesy of Netflix

„Ryba, která umí chodit. Surfující hroši, kteří chtějí chytat vlny. Druhy, které nenajdete nikde jinde na světě,“ říká Obama v upoutávce. „Když lidstvo začalo tato divoká místa chránit, neuvědomovali jsme si, jak důležitými se stanou. Jsou útočištěm pro ohrožené druhy a horkou půdou pro vědecký výzkum.“

Podle serveru Deadline jsou v upoutávce vidět záběry z parků v Monterey Bay v Kalifornii, národního parku Tsavo v Keni a národního parku Gunung Leuser v deštných pralesích Indonésie. A to určitě nebude všechno…

Do divočiny můžete s Netflixem a Barackem Obamou zavítat 13. dubna.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.