TOP 5 jihokorejských seriálů pro náctileté: Najdete mezi nimi zombie krvák i romantiku

Eva Lenská
Foto: Netflix

Po úspěchu seriálu Squid Game jsou jihokorejské seriály v kurzu, a to i u mladých lidí. Tvůrci K-dramat na ně samozřejmě myslí a my vám tím pádem přinášíme pět tipů, které mohou zaujmout především náctileté diváky.

Nicméně
(Nevertheless)

Děj tohoto seriálu se odehrává na jedné vysoké umělecké škole, kam chodí i hlavní hrdinka Na Bi, která studuje sochařství a po trpké zkušenosti už nevěří na lásku. Jednoho dne potká zvláštního kluka s vytetovaným motýlem na krku, jenž považuje randění za ztrátu času, ale rád flirtuje. Nakonec se dohodnou, že budou kamarády s výhodami, nicméně láska je nevyzpytatelná. Co když se jeden z nich zamiluje? Tentokrát se Korejci nebáli ukázat svět a vztahy mladých lidí v reálném světle a dokonce zabruslili i do vod lesbické lásky.

Mimoškolní aktivity (Extracurricular)

Ji Soo je vzorný student střední školy, avšak jednoho dne učiní rozhodnutí, které mu obrátí život vzhůru nohama. Aby měl dost peněz na školné, vydá se na dráhu zločinu. Kvůli tomu musí čelit velkému nebezpečí a navíc hrozí, že jeho tajemství bude odhaleno. Do všeho se totiž zapletou i dvě dívky ze stejné školy, Gyu Ri a Min Hee. Podobný seriál pro mladé se jen tak nevidí, tak mu určitě dejte šanci. Ústřední dvojice vás bude bavit až do poslední vteřinky a možná se zařadíte mezi ty, kteří chtějí pokračování.

Sladký domove!
(Sweet Home)

Nyní tu máme něco pro milovníky krvelačných monster a jiných děsivých příšer. Horový seriál Sladký domove! líčí příběh jednoho samotářského středoškoláka a jeho sousedů, kteří se za všech okolností snaží přežít a zůstat lidmi. Proč je to tak těžké? Neznámá choroba způsobuje, že se lidé mění na krvežíznivé zrůdy požírající lidské maso. Ačkoli jsme už zvyklí na covid-19, takovou zombie pandemii bychom si určitě zažít nepřáli. Přesto je k něčemu dobrá, obyvatelé domu díky ní ukážou své světlé i temné stránky. Tento seriál vás zaručene nebude nudit, ale ten, kdo se bojí krve, má nejspíš smůlu.

Tak úžasná láska
(A Love So Beautiful)

Láska do života mladých lidí bezesporu patří. Máme tu tedy něco i pro zamilované. Romantické drama Tak úžasná láska je předělávkou stejnojmenného čínského seriálu z roku 2017. Hlavní hrdina je pohledný a chytrý, ale působí chladně, protože neumí moc dobře vyjádřit své city. Jeho sedmnáctiletá sousedka, která je do něj zamilovaná, je v tomto ohledu odvážnější, a tak prožívá všechny proměny lásky. Zjišťuje, že milovat je úžasné, ač to někdy pekelně bolí. Může taková školní láska vydržet navždy nebo zůstane jen krásnou vzpomínkou? Nad tím můžete uvažovat během sledování.

Badmintonový sen
(Racket Boys)

Nakonec tu máme něco pro milovníky sportu. Seriál Badmintonový sen vypráví o skupině mladých lidí z malé venkovské vesnice, kteří se ženou za svým snem stát se badmintonovými hvězdami. Nemají to jednoduché, jejich tým je různě poslepovaný a potřebuje probrat. Naštěstí dostanou nového trenéra, který byl kdysi vynikajícím hráčem badmintonu. Ten má sportovně nadaného syna a k tomu manželku, která se ujme dívčího badmintonového týmu. S takovou podporou a sestavou mají všichni velkou šanci uspět. Povede se jim to?

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.