Pusťte si doma jeden nejnavštěvovanějších filmů v českých kinech. Prvok, Šampón, Tečka a Karel řeší strasti čtyřicátníků

Eva Lenská
Foto: Bontonfilm

Na Netflix míří česká komedie natočená podle úspěšného románu Patrika Hartla. Krize středního věku zasáhne i čtyři kamarády a my se budeme moci podívat, kam je zavede jejich nápad udělat zase nějakou kravinu jako za mlada.

Konečně nějaká česká komedie, která je napsaná přímo pro chlapy, nicméně pobaví i ženy, které se tak lépe vcítí do mužské duše. Spisovatel, scénárista a režisér Patrik Hartl má s vykreslováním lidských povah bohaté zkušenosti a jeho knihy jsou velmi čtivé. Tentokrát je však podle jeho slov film lepší než kniha.

Snímek se může pochlubit parádním obsazením. Zahrálo si v něm neuvěřitelné množství těch nejlepších českých herců, kteří ochotně vzali i drobné štěky. Premiéra byla bohužel kvůli covidu-19 posunuta, ale nakonec se jí diváci dočkali 29. července 2021.

Také jsme psali: Film Krajina ve stínu, inspirovaný skutečnými událostmi, míří na Netflix. Získal 7 Českých lvů

Foto: Bontonfilm

Čtyři kamarádi, kteří vyrazí na třídní sraz, zjistí, že jejich životy nevypadají tak, jak si je kdysi představovali, a rozhodnou se, že krizi středního věku zaženou nějakou pořádnou kravinou. Tak přijdou na nápad bojovat proti ztrátě snů a ideálů například nahotou. Kdo úkol splní, ukáže, že je opravdový chlap, a ten kdo ne, ten je prostě sráč!

Prvok (Martin Pechlát) má manželku, tři dcery, kterým láskyplně říká harpyje, a brzy se má dočkat čtvrtého potomka. Jak ale tak velkou rodinu uživit, když je najednou bez práce? Šampón (David Švehlík) je známý režisér seriálů a reklam, na kterého se ženy lepí jako vosy na med. Závazky mu však nic neříkají. Karel (Martin Hofmann) je v podstatě milionář, nicméně je mu to prd platné, protože neumí projevit city a přesvědčit manželku, že ji má rád. Tečka (Hynek Čermák) se vrátil z mise v Afghánistánu, a ačkoli by ho jeho matka (Daniela Kolářová) ráda viděla konečně zadaného, on to s ženami prostě neumí.

Mohlo by vás také zajímat: Paulová, Bočanová a Vejmělková chystají pro nevěrné manžely peklo na zemi. Hrdinky filmu Ženská pomsta neznají slitování

Píseň k filmu s názvem Dobrá zpráva nazpívali Vojtěch Dyk, Dan Bárta, Matěj Ruppert a Vladimir 518. Natáčení probíhalo hlavně v Praze a v Plzni. Ženské protějšky ztvárnily ve filmu Zuzana Norisová, Jana Kolesárová a Kristýna Boková. Diváci byli z komedie nadšeni, na ČSFD snímek vyfasoval krásných 72%.

Na Netflixu si Prvoka, Šampóna, Tečku a Karla budete moci pustit 29. ledna.

Také čtěte: Konečně dobrá česká komedie. Domovní schůze Vlastníků je zrcadlem rozhádané společnosti

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Marta Kratochvílová

    Na to jsem zvědavá. Ještě jsem to neviděla :)

    1. Eva Lenská

      Ja taky. Četla jsem knihu a ta byla super, tak jsem na film zvědavá.