5 nejlepších filmových a seriálových novinek, které si můžete pustit o víkendu

Foto: Clifton Prescod / Netflix

Víkend je tady. Ten, kdo se zrovna nechystá sjíždět svahy a bude trávit čas doma, jistě ocení pár filmových a seriálových tipů pro zimní večery. Tak se pohodlně usaďte, dejte si něco dobrého k mlsání, a zapněte Netflix.

Archive 81

Na Netflixu se v sobotu objeví americký hororový seriál Archive 81. Archivář Dan Turner dostane za úkol dát do pořádku sbírku poškozených videokazet z roku 1994. Zjistí ale, že je dokumentaristka Melody Pendras natočila během vyšetřování nebezpečné sekty. Dan postupně zjišťuje, že je posedlý odhalováním toho, co se Melody stalo. Když obě postavy vytvoří tajemné spojení, archivář nabude přesvědčení, že ji může zachránit před děsivým koncem, který ji potkal před 25 lety.

Foto: Netflix

Barák

Barák (The House) je animovaná výstřední temná komedie o domě a třech surrealistických příbězích individuí, která si z něj udělala svůj domov. Antologie je režírovaná předními představiteli nezávislé stop motion animace: Emmou de Swaef, Marcem Roelsem, Niki Lindroth von Bahr, Palomou Baezaou a produkovaná společností Nexus Studios.

Foto: Courtesy of Netflix

Novinářka

Nový japonský seriál Novinářka (The Journalist) je televizní adaptací stejnojmenného japonského filmu, který měl premiéru v roce 2019. Anna Matsuda, reportérka novin Toto, je velmi uznávaná a respektovaná novinářka, která využívá svého pevného přesvědčení, aby se dostala k jádru věci a pokaždé zjistila pravdu. Když je konfrontována s politickými zločiny a skandály moderní japonské společnosti, její prioritou je odhalit korupci, která pustoší celý národ.

Foto: Netflix

Riverdance: Animované dobrodružství

Animovaný fantasy film Riverdance: Animované dobrodružství (Riverdance: The Animated Adventure) nabízí 93 minut dobrodružství mladého Ira a dívky ze Španělska. Mladý Keegan prožil smutnou ztrátu. Se španělskou parťačkou Moyou putují do mýtického světa Megaloceros Giganteus, který je učí oceňovat Riverdance jako oslavu života. Společně s kouzelným stádem duchů jelenů pak díky tanci zvládnou nebezpečné i beznadějné situace.

Foto: Netflix

Po životě

Když Tonymu umře po těžké nemoci manželka, z původně milého muže se stává impulzivní smutný chlap. Žena však myslela na budoucnost a zanechala mu sérii videí, kde mu chce život bez ní usnadnit. Kolegové a šéf v práci si budou muset ale dlouho zvykat na změnu jeho chování. Od 14. ledna se na Netflixu objeví už třetí série britského seriálu Po životě (After Life) s nádechem komedie a dramatu.

Foto: Natalie Seery / Netflix
Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.