Přísně tajná mise na měsíc: Nový jihokorejský seriál nás přenese do roku 2075, kdy na zemi došly přírodní zdroje

Eva Lenská
Foto: Netflix

Netflix nám k Vánocům nadělí další zajímavý jihokorejský seriál, který se může pyšnit skvělým obsazením a napínavým příběhem, jenž se bude odehrávat v roce 2075. Moře Klidu (The Silent Sea) můžete sledovat už od Štědrého dne.

Jihokorejský seriál Moře Klidu se odehrává v budoucnosti, v roce 2075. Země je vylidněná a bez přírodních zdrojů. Speciální tým má proto za úkol vydat se na opuštěnou výzkumnou stanici na Měsíci na přísně tajnou misi. Jejich úkolem je přinést záhadné vzorky.

Ke speciálnímu týmu patří astrobioložka Song Ji Ahn (Bae Doo Na), vedoucí týmu Han Yoon Jae (Gong Yoo), nadaný inženýr Ryu Tae Seok (Lee Joon), lékařka týmu Hong Ga Young (Kim Sun Young) a pilot vesmírné lodi Kim Sun (Lee Sung Wook).

Foto: Han Sejun/Netflix

Seriál je inspirován krátkým snímkem The Sea of Tranquility z roku 2014, který natočil režisér Choi Hang Yong, jenž se nakonec ujal i režie seriálu. Produkci si vzal na starost velmi populární jihokorejský herec Jung Woo Sung, který během tiskové konference k seriálu uvedl: „Před sedmi lety jsem náhodou zhlédl krátký film. Zalíbil se mi, a tak jsem se rozhodl, že natočím delší verzi. Ihned jsem se chopil výzvy.”

Poté pokračoval: „Jakmile jsem se dal dohromady s tímto úžasným týmem a obsazením, seriál jsem zdárně dokončil. Zpočátku jsme o projektu uvažovali jako o celovečerním filmu, ale příběh byl tak košatý, že by to byla škoda. Když Netflix navrhl, abychom z toho udělali seriál, dostali jsme možnost příběh plně odvyprávět. Nejtěžším úkolem bylo vymyslet, jak by měla vypadat základna na Měsíci. Herci usilovně pracovali a já se od nich hodně naučil, když jsem stál mimo kameru a sledoval je jako kolega.”

Vesmírný sci-fi thriller má 8 epizod a na Netflixu je dostupný od Štědrého dne, tedy 24. prosince.

Zdroj: soompi

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.