TOP 7 pořadů o vaření: Oslavte při jejich sledování Mezinárodní den kuchařů

Eva Lenská
Foto: Lucie Cipolla/Netflix

Jak jinak oslavit Mezinárodní den kuchařů než dobrým jídlem a několika zajímavými lákavými kulinářskými tipy, které vám naservíruje přímo Netflix. Přejeme dobrou chuť!

Mezinárodní den kuchařů se slaví 20. října a kulinářsky nadaní vládci kuchyní a restaurací si zaslouží naši chválu. Jídlo má rád každý, proto není divu, že vychází tolik seriálů a reality show o vaření a jídle. My jsme si dnes pro vás nachystali 7 zajímavých tipů, díky kterým si třeba i něco uvaříte.

Nadiya kouzlí v kuchyni

Nadiya Jamir Hussain je britská televizní kuchařka a moderátorka s bangladéšskými kořeny. Na Netflixu můžete najít její seriály Nadiya kouzlí v kuchyni a Nadiya peče. Tato dáma vaří rychle a přímočaře. Ví, že nás všechny tlačí čas a vaření často považujeme za otravnou povinnost, proto přináší zajímavé tipy, jak v kuchyni ušetřit čas a přesto svým blízkým uvařit něco lahodného.

Pouliční strava

Z nabídky Netflixu si můžete vybrat buď Jižní Ameriku nebo Asii. Chcete vidět, jaké laskominy nabízí země, které jsou velmi vzdálené od té naší? Co rádi vaří v Thajsku, Japonsku nebo v Peru? Jak to vypadá na místních tržištích a jaké příběhy skrývají latinskoameričtí a asijští kuchaři? Z těchto dvou dokumentárních sérií na vás dýchne exotika a možná obohatí i váš stůl.

Šéfkuchařův stůl

Šéfkuchařův stůl byl nominován na Emmy a seznámí vás se světoznámými kulinářskými mistry, kteří se nebojí zkoušet nové věci. Jejich pokrmy vypadají jako lákavě vonící umělecká díla. Nevaří nic, co by sami nejedli. Na Netflixu máte k dispozici opět dvě minisérie. V jedné budete vařit a ve druhé grilovat. Vsadím se, že už se vám sbíhají sliny.

The Final Table: Soutěž o titul

Co takhle trochu příjemného napětí a soutěžení? Milujete kulinářské soutěže? Potom vás tento pořad určitě pobaví. Týmy elitních kuchařů chtějí ohromit nejmlsnější jazýčky světa. Musí uvařit devět klasických národních jídel. Z jakých zemí? Tak například z Japonska, Španělska, Indie nebo Velké Británie. Dáte si paellu nebo máte raději kuře či zajíce? Show je inspirativní a plná výzev. Ochutnejte ji.

Vafle + Mochi

Pokud máte děti, které vám s nadšením pomáhají v kuchyni, můžete je nalákat na seriál Vafle + Mochi, který zábavným způsobem učí malé diváky, jak uvařit jednoduché pokrmy za pomoci dvou roztomilých loutek a bývalé americké první dámy Michelle Obamy. Vaše děti budou nejen vařit, ale i cestovat a ochutnají italskou, japonskou, peruánskou i americkou kuchyni. Má to ale jeden háček. Nejspíš jim pak budete muset zapůjčit vaši kuchyni a ochutnávat jejich unikátní výtvory.

To nejlepší ze zbytků

Nejspíš to znáte. Po svátcích, narozeninové oslavě nebo rodinném obědě zbyde plno dobrot. Co s tím? Dá se něco uvařit i ze zbytků? Jídlem se přece plýtvat nemá. Naštěstí tu máme pořad To nejlepší ze zbytků, který nás seznámí s kuchaři, kteří mají zkušenosti s přípravou skvělých jídel ze zbytků. Tito mistři kuchyně mají za úkol pracovat s všemožnými zbytky, které dostanou, a vytvořit z nich špičkové pokrmy. Necháte se jimi inspirovat?

S Paris v kuchyni

A na závěr jedna vtipná a kuriózní specialitka! Dovedete si představit, že zazobaná dědička Paris Hilton vaří? Díky pořadu s Paris v kuchyni se seznámíte s jejími kamarádkami a ještě se pobavíte. Paris se nebojí nacpat krocana nádivkou a když si náhodou ožehne diamanty, nic se neděje. Slavná blondýnka to nevzdává a možná se nakonec bude moci vdávat, protože svého snoubence nenechá o hladu. Tak jí dejte šanci i vy.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.