11 milionů lidí na Netflixu používá stejný profilový obrázek. Nejpoužívanější ikona však nepatří žádné postavě z nejoblíbenějších seriálů

Eva Pospíchalová
Foto: Netflix

Ti kreativnější z nás si pro svůj Netflix účet pravděpodobně vybrali vlastní ikonu. Která postavička je však nejčastější? Není to ani Wednesday, ani nikdo ze Stranger Things, Bridgetonových, Black Mirror nebo Squid Game!

Milovníci Netflixu, nebo aspoň ti, kteří svůj účet sdílí s jinými, se přihlašují na úvodní obrazovce kliknutím na svoji postavičku. Netflix však nabízí poměrně velké množství postav jeho filmů a seriálů, které si můžeme vybrat jako takovou profilovou fotografii.

Netflix minulý rok zveřejnil, které postava je mezi uživateli bezkonkurenčně nejoblíbenější. Všichni jsme si mysleli, že půjde o hlavní postavu některé z celosvětově populárních show, ale byli jsme vedle. Jedná se totiž o animované děcko v obleku…

Ač se to zdá neuvěřitelné, nejčastější používanou ikonou je dítě z filmu Mimi šéf (The Boss Baby). Ve skutečnosti to dává smysl. Netflix je „family friendly” streamovací služba s množstvím obsahu bezpečného pro děti. Mnoho rodin by tvořilo samostatné profily pro své malé, aby měli zábavu dětí na jednom místě, nicméně dětských ikon není na výběr zas tolik. Jsou tu „The Classics“, což jsou různá kreslená zvířata a lidé, pak je tu celá řada postav například z Ovečky Shaun nebo Cocomelon, ale Mimi šéf je nejoblíbenější, využívá ho přibližně 11 milionů účtů.

ČTĚTE TAKÉ: Zábava pod kontrolou: sledujte, co na Netflixu sledují vaše děti

Film Mimi šéf měl premiéru v roce 2017 a celosvětově vydělal impozantních 11 miliard korun, ještě před produkcí několika pokračování, jako například Mimi šéf: Kde je mimi?, Mimi šéf: Zpátky ve hře nebo Mimi šéf: Rodinný podnik. Film vypráví příběh sedmiletého Tima, kterému přišel na svět nový sourozenec. Malý bráška však za vší roztomilostí (a obří plenou) schovává zaměstnání ředitele firmy. Dabingu se zde ujaly hvězdy jako Alec Baldwin, Steve Buscemi, Jimmy Kimmel, Lisa Kudrow nebo Tobey Maguire.

A jakou ikonu máte na Netflixu vy?

Zdroj: Netflix, wegotthiscovered.com, HypeBeast, imdb

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.