10 nejsledovanějších filmů Netflixu všech dob: Vítěz překvapí

Eva Pospíchalová
foto: Netflix

Na co se uživatelé Netflixu dívají nejčastěji a nejdéle? Co nejvíc zajímá diváky a jaké filmové žánry mají největší úspěch? Netflix zveřejnil seznam deseti nejsledovanějších filmů od začátku svého fungování.

Pod taktovkou Netflixu se každoročně točí desítky filmů a seriálů. Ne všechny však mají automaticky komerční úspěch. První desítka se určuje měřením doby sledování po prvních 28 dnech od uvedení, přičemž nedávno vydané filmy si na platformě díky novému počtu předplatitelů za posledních pět let vedou lépe.

Třetí na seznamu deseti nejsledovanějších původních filmů je sci-fi horor V Pasti, kde v hlavních rolích hrají Sandra Bullock, Trevante Rhodes, John Malkovich, Sarah Paulson či hudebník Machine Gun Kelly. Temné apokalyptické drama vypráví příběh o strašlivé neviditelné přítomnosti, která dohání lidi k sebevraždě a o cestě matky a jejích dvou dětí napříč zemí při pokusu o útěk do bezpečí

Stříbrnou medaili získal film K zemi hleď! V hlavních rolích se představila řada celebrit včetně Leonarda DiCapria, Jennifer Lawrence, Timothée Chalameta, Cate Blanchett, Meryl Streep či Ariany Grande. Černá sci-fi komedie je o dvou vysokoškolských profesorech astronomie, kteří objevili kometu, jež s vysokou pravděpodobností zasáhne zemi. Dopad bude mít katastrofální následky, a proto se rozhodnou varovat Bílý dům. Avšak prezidentka je k nálezu neznámých vědců velmi skeptická. Oba se proto rozhodnou oznámit svou zprávu veřejně a varovat svět.

Prvnímu místu vévodí akční film Red Notice, který přepsal před dvěma lety historii Netflixu. Stal se oficiálně celosvětově nejsledovanějším filmem během své premiéry. Kritici ho však příliš nešetří a ani mnozí fanoušci nejsou kdoví jak u vytržení. Na ČSFD má film aktuálně pouze 61 %. Akčňák o souboji kriminálníků a agentů s populárním Ryanem Reynoldsem, Gal Gadot a Dwaynem Johnsonem je jedním z nejdražších a nejambicióznějších počinů všech dob.

Kterých deset filmů se tedy diváci pouštěli nejdéle a jak dlouho?

10. Irčan (The Irishman, 2019) – 215 milionů hodin
9. V Nemilosti (The Unforgivable, 2021) – 215 milionů hodin
8. Zranitelná srdce (Purple Hearts, 2021) –  229 milionů hodin
7. Vyproštění (Extraction, 2020) – 232 milionů hodin
6. Projekt Adam (The Adam Project, 2022) – 233 milionů hodin
5. The Gray Man (2022) – 254 milionů hodin
4. Na nože: Glass Onion (Glass Onion: A Knives Out Mystery, 2022) – 280 milionů hodin
3. V pasti (Bird Box, 2018) – 282 milionů hodin
2. K Zemi hleď! (Don’t Look Up, 2021) – 360 milionů hodin
1. Red Notice (2021) – 364 milionů hodin

ZDROJ: best-of-netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.