Pořádný bizár nebo sonda na úplné dno: Nejhorší seriály na Netflixu podle Čechů a Slováků

Eva Pospíchalová
foto: Netflix

Vkus je subjektivní, nicméně na ČSFD existuje možnost seriály a filmy hodnotit procenty. Seřadili jsme pro vás deset nejhorších seriálů, kterými se můžete jednoduše škodolibě pobavit nebo si na ně zanadávat. Který z nich nesnášíme nejvíc?

Netflix je domovem legendárních Stranger Things, Squid Game, Money Heist nebo Bridgetonů. Kromě toho je možné čas od času narazit na hluboké dno, tedy seriály, které prostě nevyšly. Zde je 10 nejhorších!

Uživatelé Československé filmové databáze (ČSFD) si neberou servítky a ohodnotili „to nejlepší z Netflixu”. Koho tipujete na nejhůře hodnoceného? Dozvíte se na konci článku.

Too Hot To Handle

Too Hot To Handle je nyní už legendární reality show pro mladé a nezadané. Skupina prudce inteligentních chlapců a dívek se ubytuje v luxusní vile a mají za úkol se spolu nevyspat, což je pro některé nadlidský úkol! Lechtivou show ve stylu Vyvolených, která však baví svět a nyní je venku již několik sérií a mezinárodních verzí, ohodnotili diváci 52 %.

Sexy Příšery

Koncept show Love is Blind je doslova znetvořen a tím vznikají Sexy Příšery (Sexy Beasts). Rande naslepo je zde dotaženo k dokonalosti – lidem je nanesen na obličej make-up, masky a protézy, aby byli doslova k nepoznání. Maskéři jsou velmi talentovaní a odvádějí výbornou práci. Nicméně pro některé diváky jsou až moc odporné, nudné a určitě ne „sexy”, proto show dostala 52 %.

Ultimátum – vzít se nebo vzít roha?

Ultimátum – vzít se nebo vzít roha? je další z randících reality show, kterých se společnost nedokáže nabažit, ale samozřejmě jen sarkasticky. Páry, kde se jeden z dvojice hrne do manželství, se místo racionální konverzace přihlásí do sociálního experimentu, kde si vymění partnery, aby se po týdnu rozhodli. Výsledky i samotný proces je samozřejmě plný dramatu, emocí a zvratů kterým diváci dali 51 %.

Between

Mysteriózní seriál Between vypráví příběh o městě zasaženém zvláštní chorobou, která povraždí všechny starší 22 let. Zbylí teenageři (kteří však vypadají na třicet) se o sebe musejí v izolované oblasti sami postarat a hlavně přežít. Z na první pohled zajímavého konceptu se však prakticky vyklube show, která je dějově horší než vlastní trailer, herci by mohli svými výrazy konkurovat Belle ze Stmívání a na spočítání klišé situací by nestačily končetiny jednoho diváka. Krásných 46 %.

Nepřestávej dýchat

Nepřestávej dýchat (Keep Breeathing) je dobrodružným „survival” filmem, kde jediná žena přežije pád letadla kdesi v Kanadě. Přežití v džungli je zde velmi nerealistické a flashbacky za minulostí vcelku otravné hlavní hrdinky časově převažují reálné drama, které by nyní měla pro přežití řešit. Diváci dávají (především krásné přírodě a herečce) 43 %.

První krev

První krev (First Kill) slibovala love story upírky a lovkyně upírů, prostě další verzi klasického „Romeo a Julie” románku teenagerů. Mizerné speciální efekty a trapné herecké výkony však pošramotily očekávání a seriál má dva tábory: ty, kteří ho milují a ty, kteří ho nesnáší. Z originálního hororu je nakonec Disney halloweenský seriálek a výsledkem je hodnocení 42 %.

Harry & Meghan

Královská rodina je již po staletí středem pozornosti celého světa, nyní přímo v reality show ve stylu Velmi křehkých vztahů – Harry & Meghan. Ač se ze začátku vévodkyně Meghan zdála jako sympatická herečka se stylem princezny Diany, nyní společnost mění názor. Z charismatického prince Harryho se stává podpantoflák a pár obecně působí ublíženě, za to že jsou středem nechtěné pozornosti, před kterou prchají, ale zároveň vydávají rozhovory a točí dokument… Šest hodin rodinných klepů a stěžování si na mediální šikanu si vysloužilo 39 %.

Idiot od pánaboha

Idiot od pánaboha (God’s Favorite Idiot) je buď to nejlepší, nebo nejhorší na Netflixu. Seriál se točí kolem Clarka, kterého zasáhne blesk a způsobí to, že září. Jeho spolupracovníci, včetně jeho přítelkyně, věří, že to může nějak souviset s Bohem. Jejich obavy se potvrdí, když anděl řekne Clarkovi, že má být Božím poslem a musí zabránit apokalypse… V reálném životě je manželské duo možná na večírcích vtipné, ale v seriálu dle recenzí rozhodně ne. Idiot od pánaboha má 37% hodnocení!

Blockbuster

Blockbuster je seriál pojmenovaný po stejnojmenné značce. Odehrává se právě v poslední pobočce půjčovny filmů a funguje jako komediální sitcom. Nicméně po premiéře v listopadu tohoto roku očividně nenadchnul a hned po měsíci byl zrušen. Deset epizod nostalgie ze života pracovníků videopůjčovny, který paradoxně představuje právě ta společnost, která videopůjčovny zničila, si vysloužilo 36 %.

Hype House

Hype House aneb náhled do života mladých influencerů, ke kterým vzhlíží mládež po celém světě. Skupina teenagerů bez talentu nebo inteligence se sestěhuje do jednoho domu, kde plánují, jaké půlminutové video natočí, hádají se a konzultují jejich výtvory na TikToku. Největším problémem pro diváky je, že tato show mohla vzniknout a byla financována a některé jiné seriály Netflixu byly zrušeny. Gratulujeme k prvnímu místu a 17 %!

Zdroje: Autorka článku, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.