Netflix stále rozšiřuje nabídku her. 99 % předplatitelů je přitom ještě ani nevyzkoušelo

Foto: Netflix

Netflix stále pokračuje v budování svého portfolia her. Ovšem většina jeho předplatitelů je údajně ještě ani nevyzkoušela. Začal s pěti hrami. Sbírku však od té doby rozšířil už na více než dva tucty titulů. 

Podle údajů získaných CNBC od skupiny Apptopia sledující aplikace, hry Netflixu průměrně otevře 1,7 milionu uživatelů denně, což je jen zlomek z jeho 221 milionů předplatitelů po celém světě.

Netflix začal s pouhými pěti hrami. Sbírku však od té doby rozšířil už na více než dva tucty titulů. Plánuje také přidat hru založenou na původní mini sérii Dámský gambit. Do konce roku 2022 chce zdvojnásobit svou současnou nabídku her na 50 titulů a získat tři nezávislá herní studia, aby mu pomohla tento cíl splnit.

Přesto, že stahování her Netflixu pomalu roste, pořád je využívá jen zlomek lidí. Předplatitelé na zařízeních se systémem Android mají přístup ke hrám a mohou je stahovat zdarma buď z aplikace Netflix nebo z Google Play, zatímco pravidla společnosti Apple vyžadují, aby Netflix ke stažení nasměroval uživatele iPhonů do App Store.

Foto: Netflix

Zdroje: CNBC, The Verge

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.