5 filmů s oslavencem Bradley Cooperem na Netflixu. Nechybí ani Pařba ve Vegas

Eva Lenská
Foto: The Weinstein Company / Alex Bailey

Dnes slaví 47. narozeniny herec, který je velmi oblíbený zejména u dam. Charismatický sympaťák z filmu Zrodila se hvězda, Bradley Cooper. Pokud si s ním chcete něco pustit na Netflixu, máme pro vás pět tipů.

Dokonalý šéf (Burnt)

Pokud rádi vaříte a jíte, bude se vám pravděpodobně líbit snímek Dokonalý šéf z roku 2015. Adam Jones býval před třemi lety tím nejlepším šéfkuchařem široko daleko. Bohužel mu kariéru zničily drogy. Jeho restaurace zanikla a on sám sebe odsoudil k vyloupání milionu ústřic. Naštěstí věří na druhou šanci. Vydá se do Londýna a snaží se nejen získat ztracenou slávu, ale i třetí michelinskou hvězdu. Film se natáčel v Londýně a New Orleans. S Bradleym Cooperem si v něm zahráli Sienna Miller, Daniel Brühl, Uma Thurman a Alicia Vikander.

Terapie láskou (Silver Linings Playbook)

Snímek Terapie láskou z roku 2012 byl natočen podle románu The Silver Linings Playbook od Matthewa Quicka. Vysloužil si příznivá hodnocení kritiků i řadu cen, například 4 ceny Spirit Awards a Zlatý glóbus. Snímek pojednává o muži jménem Pat (Bradley Cooper), který prošel krizí, skončil v psychiatrické léčebně a přišel o práci i manželku. Když se vrátí ke svým rodičům, doufá, že se smíří s manželkou a přemůže návaly vzteku. Potká však mladou vdovu Tiffany, s níž uzavře zvláštní dohodu. Film se může pyšnit skvělým obsazením. Hrají v něm Jennifer Lawrence, Robert De Niro, Anupam Kher a Julia Stiles.

Aloha

Snímek Aloha z roku 2015 se sice moc nepovedl, ale třeba někomu přijde k chuti. Úspěšný armádní inženýr Brian Gilcrest (Bradley Cooper) se vrací na svůj rodný ostrov, kde potkává svou první lásku Tracy (Rachel McAdams). Během pobytu na Honolulu se však zamiluje i do své kolegyně (Emma Stone) a vzniká tak milostný trojúhelník. Film se natáčel na havajském ostrove Oahu a postava, kterou hrála Emma Stone, měla mít původně havajské a čínské předky.

Lemra líná (Failure to Launch)

Komedii Lemra líná z roku 2006 zná už skoro každý. Bradley Cooper tu sice nehraje hlavní roli, ale to vůbec nevadí. Jako kamarád hlavního hrdiny, jenž ve svých pětatřiceti letech žije u rodičů, má také co ukázat. Snímek pojednává o tom, jak donutit mamánka Trippa (Matthew McConaughey), aby se postavil na vlastní nohy s pomocí profesionální konzultantky Pauly (Sarah Jessica Parker). Kritikové film strhali, ale studio Paramount na něm slušně vydělalo.

Pařba ve Vegas (The Hangover)

Mnohem lépe si vedla komedie Pařba ve Vegas z roku 2009. Líbila se nejen divákům, ale i kritikům. Kromě toho získala Zlatý glóbus. Pokud se chcete skvěle bavit a smát se pomalu každou minutu, neváhejte a pusťte si ji. Čtyři kamarádi odjíždí do Las Vegas, aby oslavili rozlučku se svobodou jednoho z nich. Po noci, která jim způsobí nejen bolest hlavy, ale i pořádné okno, zjistí, že ženich je pryč. Jak ho rychle najít a jak se vypořádat s tygrem v koupelně i kradeným policejním autem? Zkrátka a dobře, mají co dělat. Snímek je inspirován skutečnými životními nehodami a dočkal se dvou pokračování. Pařbu na třetí najdete mimochodem také na Netflixu.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.