Scarlett Johansson si ke kadeřnici nosila vlasy svého otce a bojí se ptáků. Co jste ještě nevěděli o dnešní oslavenkyni?

Eva Lenská
Foto: Foto Voltage Pictures/ Daniel McFadden, Linda Källérus

Dnes slaví narozeniny půvabná herečka Scarlett Johansson, která se kromě herectví věnuje i zpěvu. Opět si řekneme, v jakých filmech ji můžeme vidět na Netflixu, a nebude chybět ani celá řada zajímavostí z jejího života a kariéry.

Scarlett Ingrid Johansson se narodila 22. listopadu 1984 v New Yorku. Má skandinávské, židovské, ruské a polské předky. Její otec pochází z Kodaně a její matka je američanka židovského původu. Scarlett má tedy americké i dánské občanství. Dvakrát byla nominovaná na Oscara a za film Ztraceno v překladu dostala cenu BAFTA.

Na Netflixu ji můžeme vidět v těchto filmech:

  • Manželská historie
  • Lucy
  • Ztraceno v překladu
  • Králova přízeň
Foto: Walt Disney Studios Motion Pictures

Sourozenci, rodina a manželé

Herečka má tři vlastní a jednoho nevlastního sourozence. Druhá ze sester, Vanessa, se také stala herečkou, a stejně tak i Scarlettino dvojče, Hunter. Dále má bratra Adriana a nevlastního bratra Christiana. Její matka Melanie Sloan pracovala jako producentka a dělala dceři manažerku. Scarlett se dvakrát rozvedla. Poprvé s Ryanem Reynoldsem a podruhé s Romaniem Dauriacem. Nyní je provdaná za Colina Josta. Má dceru Rose Dorothy a syna Cosma.

Nejen herečka, ale i zpěvačka

Není divu, že využila svého svůdného, chraplavého hlasu a rozhodla se i pro hudební dráhu. V květnu 2006 vydala svůj první singl Summertime. Poté přišla na řadu alba Anywhere I Lay My Head a Break Up. Její skladba Before My Time z dokumentu Chasing Ice byla dokonce nominována na Oscara.

Foto: Fox Searchlight Pictures/Suzanne Tenner

Je posedlá svými vlasy

Její vlasy jsou přirozeně tmavě blond, ovšem Scarlet dává přednost mnohem světlejšímu odstínu. Často si je nechává barvit až na bílou blond. Bizarní je, že si brávala do kadeřnického salonu jako vzorek odstřižek vlasů svého otce, jehož vlasy mají velmi světlou barvu, a požadovala stejný odstín.

Nenáviděná přezdívka

Téměř každá celebrita má nějakou přezdívku, ovšem Scarlett tu svoji nemá vůbec ráda. Říkají jí totiž Scarjo, což je podle jejího názoru příšerné. Herečka také uvedla, že tato přezdívka zní násilně a připomíná jí přezdívky popových hvězd.

Strach z ptáků a švábů

Scarlett Johansson mnohokrát uvedla, že se bojí švábů. Jednou se probudila se švábem na obličeji. Po této příhodě nemůže plazivé tvory vystát. Kromě toho ji dokážou pěkně vyděsit i obyčejní ptáci.

Foto: Voltage Pictures/Daniel McFadden, Linda Källérus

Je zodpovědná za kariéru Katy Perry

Její plné rty jsou nepřímo zodpovědné za kariéru a popularitu popové hvězdy Katy Perry, která přiznala, že ji pohled na Scarlettiny rty inspiroval k napsání hitu I Kissed A Girl. Upřímně dodala, že by jí nevadilo herečku políbit.

Má slabost pro politiku

V budoucnu by se chtěla věnovat politice. Scarlett byla jednou z nejvýznamnějších hollywoodských podporovatelek prezidenta Obamy a následně Hillary Clinton. Nikdy se netajila tím, že se aktivně zajímá o politické dění v Americe.

Zdroj: yahoo, thetalko, thrillinside

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.