Toužila po neobvyklém povolání a na dovolené málem zemřela. Co jste ještě nevěděli o oslavenkyni Anne Hathaway?

Eva Lenská
Foto: Warner Bros

Anne Hathaway se proslavila především díky filmům Deník Princezny a Ďábel nosí Pradu. Tato půvabná herečka dnes slaví narozeniny a my se podíváme, v čem ji můžeme vidět na Netflixu. Nezapomeneme ani na několik zajímavostí týkajících se jejího života a kariéry.

Anne Hathaway se narodila 12. listopadu 1982 v New Yorku. Už v dětství se věnovala tanci a zpěvu, ale nakonec zvítězilo herectví. Režisér Gary Marshall ji s oblibou přirovnával k Julii Roberts a Audrey Hepburn. V roce 2012 dostala Oscara za roli Fantiny ve filmu Bídníci.

Anne Hathaway můžeme na Netflixu vidět v těchto filmech:

  • Bride Wars (Válka nevěst)
  • Podfukářky
  • To poslední, co chtěl
  • Zkrocená hora
  • Temný rytíř povstal
Foto: Warner Bros

Jméno po manželce legendárního dramatika

Rodiče jí k příjmení Hathaway vybrali schválně jméno Anne, aby se jmenovala stejně jako manželka slavného spisovatele Williama Shakespeara. Chtěli tak uctít jeho dílo a památku. Zvažovali i jméno Catherine, ale Anne se jim líbilo víc.

Traumatický zážitek z dovolené

V roce 2014 se vydala se svým manželem Adamem Shulmanem na havajský ostrov Oahu a zažila jeden z nejtraumatičtějších zážitků svého života. Šla si zaplavat do moře, ale málem se utopila. Když ji vlny začaly pohlcovat, začala mávat rukama a křičet o pomoc. Její křik upoutal pozornost místního surfaře, který ji zachránil.

Výborná zpěvačka

Anne neumí jen dobře hrát, ale po své matce zdědila i talent ke zpěvu. Při natáčení filmového muzikálu Bídníci vým pěveckým výkonem dokonce rozplakala štáb. V roce 2011 překvapila svou kamarádku Meryl Streep dojemnou serenádou na 34. ročníku Cen Kennedyho centra.

Foto: Warner Bros

Psycholožka, učitelka nebo jeptiška?

Herečkou se chtěla stát už od dětství a v průběhu let usilovně pracovala na tom, aby se dostala přesně tam, kde je teď. Ale co kdyby se jí to nepodařilo? Kdyby v herectví neuspěla, stala by se pravděpodobně psycholožkou nebo by učila angličtinu. Několikrát však přiznala, že toužila i po povolání jeptišky.

Dala přednost homosexuálnímu bratrovi před vírou

Anne vyrostla jako katolička, nicméně rodina je pro ni důležitější. Když zjistila, že její starší bratr je gay, což je v rozporu s učením katolické církve, rozhodla se ho podpořit. Řekla, že nebude podporovat náboženství, které odsuzuje jejího bratra.

Foto: Warner Bros

Její bývalý přítel skončil v vězení

Italský realitní makléř Raffaello Follieri jí zpočátku velmi imponoval, avšak netušila, že to není žádný svatoušek. Nejenže ji nepodporoval v kariéře, ale později ho FBI zatkla za praní špinavých peněz. Rozešla se s ním ještě předtím, než byl odsouzen k čtyřem a půl letům vězení.

Role si pečlivě vybírá

Anne pracuje jen tehdy, když ji role nějakým způsobem naplňuje. Odmítla hlavní roli ve filmu Zbouchnutá, protože se jí nelíbil záměr Judda Apatowa použít záběry ze skutečného porodu. Také odmítla roli Tiffany ve filmu Terapie láskou kvůli neshodám s režisérem Davidem O. Russellem.

Zdroj: quirkybyte, codelist

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.