Trpí coulrofobií, má indiánské jméno a prožil nepěkné dětství. Dnes slaví narozeniny herec Johnny Depp

Eva Lenská
Foto: PopularImages via Depositphotos

Dnes slaví 61. narozeniny charismatický herec Johnny Depp, který má na kontě slušnou řadu skvělých filmů, ale také pár skandálů. V Česku má hromadu fanoušků, což se ukázalo na karlovarském festivalu v roce 2021, kde okamžitě zabodoval. Může se pochlubit jedním Zlatým glóbem a jedním čestným Césarem. Má velmi nadanou dceru, se kterou si v minulosti dokonce i zahrál.

John Christopher Depp přišel na svět 9. června 1963 v městečku Owensboro v Kentucky. Poprvé si zahrál v hororu Noční můra z Elm Street. Hvězdou se však stal až poté, co ztvárnil Střihorukého Edwarda. Díky tomuto filmu si ho oblíbil Tim Burton, který s ním pak často spolupracoval. Obsadil ho například do filmů Ed Wood, Ospalá díra nebo Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street.

Jako herec je velmi tvárný a nebojí se žádné výzvy. Vyzkoušel si snad všechny žánry a pustil se jak do nezávislých snímků, tak do kasovních trháků. Je až neuvěřitelné, že doposud nezískal ani jednoho Oscara, přestože byl už několikrát nominován. Byl také dvakrát ženatý. Poprvé s Lori Allison a podruhé s Amber Heard. Zpěvačka a herečka Vanessa Paradis mu porodila dvě děti, dceru Lily-Rose Melody a syna Jacka.

ČTĚTE TAKÉ: DO KIN MÍŘÍ SVÁTKOVA NOVINKA O MLADÉ MATCE BOJUJÍCÍ S DÉMONEM ALKOHOLEM. TEREZA RAMBA MUSELA KVŮLI ROLI OBĚTOVAT KORUNU KRÁSY

Foto: Columbia Pictures

Trpí zvláštní fobií

Depp se nikdy netajil tím, že trpí coulrofobií, což je vlastně chorobný strach z klaunů. Bojí se jich snad odjakživa. Hrůzu mu nahání především jejich namalované a falešné úsměvy. V dětství o nich míval noční můry.

Drsná máma a drogy

Jeho matka Betty Sue byla drsná a nešla pro ránu daleko. K manželovi i ke svým čtyřem dětem se chovala velmi hrubě, takže domácí prostředí bylo nevlídné. Není divu, že Johnny začal užívat drogy už ve dvanácti letech. Nejprve experimentoval s matčinými prášky proti úzkosti, pak přišel na řadu kokain a další látky. Když se rodiče rozvedli, sbalil si kufry a odešel z domu. Vykašlal se na školu, začal se věnovat hudbě a posléze herectví.

Problémy se zákonem

Herec umí vybuchnout, a několikrát se tak dostal do křížku se zákonem. V roce 1989 byl zatčen za napadení ochranky v jednom kanadském hotelu a o deset let později za to, že před londýnskou restaurací popadl dřevěné prkno a vyhrožoval fotografům. To však nejsou jediné incidenty. V roce 1994 byl zatčen za zdemolování hotelového pokoje a kromě toho ho zažalovali jeho bývalí bodyguardi, kteří tvrdili, že práce pro něj není bezpečná.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: JADERNÝM SPADEM ZMUTOVANÁ PŘÍŠERA ŘÁDÍ NA NETFLIXU. OSCAROVÝ FILM OKOUZLIL SPIELBERGA A PATŘÍ K TĚM NEJLEPŠÍM SVÉHO DRUHU

Foto: Le Pacte

Kuriózní sbírky

Má poněkud bizarní koníčky. Sbírá panenky Barbie, ale hlavně ty, které se podobají celebritám. Dále má kolekci historických zbraní a pořádnou sbírku falešných knírů. Také se ví, že sbírá unikátní knihy, umělecká díla a filmové suvenýry. Neodolá ani historickým automobilům.

Indiánské jméno

Odjakživa ho fascinuje indiánská kultura. Dokonce prohlásil, že má indiánské předky a podporoval různé indiánské akce. Rovněž přiznal, že ho adoptoval kmen Komančů a při soukromém rituálu dostal jméno Mah-Woo-Meh, což znamená měňavec.

Ostudné manželství

V roce 2012 poznal bisexuální herečku Amber Heard, se kterou si zahrál ve filmu Rumový deník. Spolu ovšem poznali peklo na zemi, když ho obvinila z domácího násilí. Novináři měli žně, všechnu tu špínu a soudní proces důkladně zdokumentovali. Depp kvůli této aféře přišel o roli ve filmu Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství, což naštvalo nespočet fanoušků. Soud nakonec vyhrál, jeho jméno bylo očištěno a Amber mu musela zaplatit patnáct milionů dolarů za pomluvy.

Zdroje: Wikipedia, Facts, Discover Walks, Hindustan Times, Independent

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.