Móda z Oscarů: Kevinova máma jako 70letá svůdnice, Zendaya jako bohyně nebo Ariana Grande v peřině

Foto: Nick Agro ©A.M.P.A.S., Michael Baker / ©A.M.P.A.S.

Slavnostní předávání Cen Akademie je za námi. Nejlepším filmem roku 2023 se stal Oppenheimer, nejlepším hercem v hlavní roli Cillian Murphy a nejlepší herečkou zase Emma Stone za film Chudáčci. Kromě přehlídku filmů je předávání Oscarů také přehlídkou mnoha pěkných, ale někdy i trochu výstředních, outfitů. Co oblékly slavné ženy na červený koberec?

Zendaya

Na Oscarech se to hvězdami jen hemžilo. Mezi těmi, kteří sice cenu nepřebírali, ale předávali, byla hvězda Duny Zendaya. Tu můžeme vídat v mnoha zajímavých outfitech a většinou jí opravdu to, co má na sobě, sluší. Jinak tomu nebylo ani tentokrát. Herečka tentokrát oblékla hedvábné šaty Georgio Armani s flitrovým korzetem, které sladila s výraznými náušnicemi Bulgari.

Emma Stone

Nejlepší herečka v hlavní roli Emma Stone si zlatou sošku převzala v akvamarínové róbě od Luise Vuittona, která se skládala z korzetového topu bez ramínek s peplum detailu v pase, který celé šaty ozvláštnil. Hvězda filmu Chudáčci, který mimochodem také získal nominaci na nejlepší film, pro tuto příležitost oblékla rozhodně jedny z nejlepších šatů, v jakých jsme ji mohli během letošních udílení nejrůznějších cen vidět.

Venassa Hudgens

Mezi hosty gala večera byla také hvězda Muzikálu ze střední nebo filmové série Netflixu Princezna z cukrárny, Venassa Hudgens. Ta se rozhodla, že u příležitosti Cen Akademie odhalí své těhotenství. Pětatřicetiletá herečka oblékla upnuté černé šaty, v kterých se jí pěkně rýsovalo bříško. Když už se rozhodla tento šťastný okamžik sdělit veřejnosti na Oscarech, nepojmenuje své dítě nakonec Oscar? Bylo by to rozhodně symbolické.

Catherine O’Hara

Na Oscary dorazila i Kevinova máma Catherine O’Hara. Kanadská herečka byla ve svých sedmdesáti neskutečně šik. Na 96. ročníku Cen Akademie na sobě měla celočerné flitrované šaty s dlouhým rukávem, které doladila jasně červenou rtěnkou. Vzhled dokonale zkombinovala se šperky od Siming Rocks včetně náhrdelníku s 54 diamanty vypěstovanými v laboratoři.

Charlize Theron

Osmačtyřicetiletá herečka a držitelka Oscara ozdobila červený koberec v Dolby Theatre dokonale oděná do Dior Haute Couture a šperků značky Boucheron. Její outfit byl velice elegantní. Šaty měly světle stříbrný odstín a vyznačovaly se zkrouceným detailem na poprsí a ramínku.

Maitreyi Ramakrishnan

Pro Maitreyi Ramakrishnan bude tento den jednou zapsán jako „tenkrát poprvé“, protože si odbyla svou oscarovou premiéru. Hvězda seriálu Tenkrát poprvé, který patří mezi největší hity Netflixu, se v minulosti zúčastnila pouze Vanity Fair after party, která následuje po předávání zlatých sošek. Na slavností večer dorazila v černo-bílé róbě z kolekce jaro/léto 2024 od libanonského návrháře Zuhaira Murada.

Eva Longoria

Mezi krásky v černé se na Oscarech zařadila Eva Longoria. Tato barva byla na šatech přítomných velmi častá a „zoufalá manželka“ byla jednou z těch, které ji vynesly. Do losangeleského Dolby Theatre přišla v šatech od Tamary Ralph s nadčasovou siluetou přesýpacích hodin, která velmi lichotila její postavě. Krk pak Evě zdobil spirálový diamantový náhrdelník Boucheron.

Michelle Yeoh

Loňská vítězka ceny pro nejlepší herečku a svého času Bong Girl Michelle Yeoh byla ztělesněním elegance. Jednašedesátiletá herečka, která se nedávno na Netflixu objevila jako drsná matka v seriálu Bratři Yunovi, oblékla stříbrno-černé flitrované šaty na jedno rameno připomínající střihem indické sárí. Elegantně je doplnila černými operními rukavičkami, které jsou poslední dva roky velkým módním hitem.

Billie Eilish

Billie Eilish si odnesla cenu za nejlepší filmovou píseň What Was I Made For? z filmu Barbie. Jde o jejího druhého Oscara. Prvního získala před dvěma roky za No Time To Die ze stejnojmenného filmu o Jamesi Bondovi. Zpěvačka je známá svými kostýmky a výstředními outfity. Tentokrát se držela celkem při zemi. Dorazila v černo-bílé tvídové sukni a sáčku s bílou košilí. Díky podkolenkám, které doladily její outfit, působila trochu jako rozverná školačka.

Ariana Grande

Cenu za nejlepší původní píseň Billie Eilish předávala Ariana Grande. Ta jakoby na Oscarech zastoupila Margot Robbie. Dorazila totiž ve stylu Barbie, tedy celá v růžové. Její šaty byly extra objemné, takže byla jistě radost vedle ní sedět v hledišti. Trochu to vypadalo, jakoby si do Dolby Theatre přinesla vlastní peřinu na přenocování. Slavnostní večer trval čtyři hodiny, takže se určitě mohla hodit.

Margot Robbie

Jedna růžovka už by tu byla, a tak Margot Robbie svůj Barbie glam tentokrát nechala doma. Na Oscary dorazila celá v černé. Možná držela smutek za Barbie, která se neprobojovala mezi nominované filmy. Šaty Versace bez ramínek jí ale velmi slušely a hezky zvýrazňovaly její dokonalou figuru. Nakonec té růžové stejně bylo až až, protože Ryan Gosling během slavnostního večera vystoupil s písní I’m Just Ken.

Anya Taylor-Joy

Anya Taylor-Joy, která se proslavila v seriálu Dámský gambit, zahrála si v Peaky Blinders a nyní září v Duně, na Oscary dorazila v okázalé stříbřené Haute Couture róbě z dílny Diora. Štay jsou poctou ikonické róbě Junon, kterou Christian Dior navrhl pro svou kolekci podzim/zima 1949-1950. Anna sice žádnou cenu nepřebírala, ale alespoň vypadala úchvatně.

Emily Blunt

Emily Blunt sice cenu nezískala, přišla se ale radovat společně se svými milovanými kolegy z týmu Oppenheimer. Na červený koberec Oscarů dorazila ve třpytivých šatech s křišťálovými detaily a vlečkou. Na akci ji doprovodil manžel John Krasinski, který se s ní sladil v elegantním krémovém smokingu s hedvábným motýlkem.

Florence Pugh

Své Oppenhomies, jak své kolegy z filmu nazval na předávání Zlatých glóbů Cillian Murphy, dorazila podpořit také Florence Pugh. Herečka, kterou aktuálně můžeme vídat v kinech v druhé části Duny, oblékla na červený koberec udílení Cen Akademie šaty z kolekce ready-to-wear jaro/léto značky Del Core. Vyznačují se korzetem ozdobeným lesklými korálky připomínajícími kapky vody. Herečka tento krásný outfit završila šperky Bulgari.

Zdroje: Ceny Akademie, Sociální sítě značek a celebrit

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.