Herci, kteří ve filmech nejčastěji zemřeli. Známý představitel padouchů má na kontě dokonce 70 úmrtí

Eva Pospíchalová
Foto: New Line Cinema

Fiktivní smrt bolí méně než ta skutečná, ale kdo si někdy nepobrečel nad ztrátou své oblíbené postavy? Někteří herci navíc mají tu smůlu a role, jež ztvárňují, často nemají dobrý konec. Tipnete si, který z nich musel za svoji kariéru zahrát vlastní smrt nejvíckrát?

Ve filmovém průmyslu máme množství talentovaných herců. Jednou z nejtěžších výzev pro ně bývá zahrát smrt vlastní postavy tak, aby tomu divák uvěřil. Komu se to zatím daří nejlépe?

Následující žebříček může být vnímán dvěma způsoby. Buď jako seznam herců, kteří jsou mistry v oboru náročných rolí, nebo také smolařů, jejichž postava nedopadla dobře. Pojďme si ukázat, jakých deset jedinců se tímto zajímavým „úspěchem“ může pochlubit!

  • Mark Hamill – 30x
  • Bela Lugosi – 36x
  • Eric Roberts – 38x
  • Danny Trejo – 41x
  • Lance Henriksen – 41x
  • Boris Karloff – 42x
  • John Hurt – 43x

Vincent Price – 48x

O druhou a třetí příčku se tento herec a dabér dělí s Dennisem Hopperem. Za svoji padesátiletou kariéru si Vincent Price zahrál hlavně padouchy, a to přibližně ve dvou stovkách filmů. Vidět ho můžeme například v hororech Havran, Jáma a kyvadlo či Maska červené smrti. 

Dennis Hopper – 48x

Herec, filmař a umělec, který se věnoval také malířství a fotografii, je známý svými hereckými výkony na jevišti i na plátně. Objevil se ve více než 270 filmech a televizních pořadech a jeho nejznámější role byly ve filmech Bezstarostná jízda, Modrý samet a Nebezpečná rychlost. Patřil mezi nejlepší herce s nejvyšším počtem úmrtí na plátně, celkem jich bylo 48. 

Christopher Lee – 70x

Britský herec známý svými rolemi v hororech, Star Wars a trilogii Pán prstenů, má ve filmovém průmyslu jedinečné prvenství. Na plátně totiž zemřel celkem sedmdesátkrát. Od padesátých let jeho postavy často potkala smrt hrůznými a nezapomenutelnými způsoby, které upevnily jeho postavení jakožto mistra žánru. Herec se objevil ve více než 300 filmech a televizních pořadech.

Na Netflixu můžete Christophera Lee vidět například ve filmech Ospalá díra (1998), Já, zrůda (1971), Drákulovo znamení (1970) nebo Ďáblova dcera (1976).

Zdroj: MovieWeb

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.