Hvězda Ženatý se závazky je přesvědčená že seriál Smrt nás spojí je její poslední. Bojuje s vážnou nemocí

Foto: Saeed Adyani/Netflix

Padesátiletá herečka Christina Applegate si před lety zahrála Kelly Bundovou v seriálu Ženatý se závazky, ale poslední roky září v seriálu Smrt nás spojí (Dead to Me). Jeho třetí a zároveň poslední řada je od minulého týdnu na Netflixu a podle hereččiných slov je to možná i poslední věc, kterou jí zákeřná nemoc dovolila natočit.

Postava ze seriálu Smrt nás spojí Jen Harding by mohla být dosud nejnáročnější hereckou rolí Christiny Applegate a také její poslední. Herečce byla totiž během natáčení třetí řady seriálu diagnostikována roztroušená skleróza. „Diagnózu jsem se dozvěděla, když jsme pracovali. Musela jsem všem zavolat a říct, že mám roztroušenou sklerózu,“ vzpomíná herečka v rozhovoru pro Variety.

Natáčení se muselo zastavit na pět měsíců, protože herečka započala léčbu. Byla však rozhodnuta seriál dokončit, ačkoliv to podle jejích slov byla ta nejtěžší věc, kterou kdy udělala. Díky jejímu obrovskému talentu a odhodlání však v seriálu není její nemoc vůbec znát. Snad až na pár kil, která přibrala.

Foto: Columbia Pictures Television

Pro New York Times prozradila, že přibrala 18 kilo a nemůže kvůli bolestem chodit bez hole. Pro Variety pak na otázku, zda bude Jen v seriálu Smrt nás spojí její poslední hlavní rolí, odpověděla: „Jsem docela přesvědčená, že to tak je.”

Roztroušená skleróza je podle webu Moje Medicína chronické autoimunitní onemocnění, při kterém imunitní systém napadá ochranný obal nervových vláken centrálního nervového systému a ovlivňuje schopnost nervových buněk v mozku a míše spolu vzájemně komunikovat.

Zdroje: Varienty, New York Times, Moje Medicína

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.