Málem zemřela na dovolené a prorazila rolí, kterou získala díky pádu ze židle. Anne Hathaway slaví kulatiny

Eva Lenská
Foto: Warner Bros

Dnes slaví 40. narozeniny půvabná Anne Hathaway, kterou jistě všichni znáte z Deníku princezny. My se podíváme na to, v jakých filmech ji můžeme vidět na Netflixu a přidáme i několik zajímavostí týkajících se jejího života a kariéry.

Anne Hathaway se narodila 12. listopadu 1982 v New Yorku. V dětství se věnovala tanci a zpěvu, ale nakonec zvítězilo herectví. Režisér Gary Marshall ji s oblibou přirovnával k Julii Roberts a Audrey Hepburn. V roce 2012 dostala Oscara za roli Fantiny ve filmovém muzikálu Bídníci. Je vdaná za Adama Shulmana, se kterým má dva syny. Jejími kamarádkami jsou Emily Blunt a Heather Matarazzo.

Na Netflixu ji můžeme vidět v těchto filmech:

  • To poslední, co chtěl
  • Stážista
  • Dark Waters
  • Debbie a její parťačky
  • Interstellar
  • Ticho před bouří
  • Zakletá Ella
Foto: Fox 2000 Pictures

Jmenuje se stejně jako žena slavného spisovatele

Rodiče jí k příjmení Hathaway schválně vybrali jméno Anne, aby se jmenovala stejně jako manželka slavného spisovatele a dramatika Williama Shakespeara. Chtěli tak uctít jeho dílo a památku. Zvažovali i jméno Catherine, ale Anne se jim líbilo mnohem víc.

Hvězdou se stala díky pádu ze židle

Všichni víme, že Anne proslavila role Mii v Deníku princezny. Jak ji ale získala? Režiséra Garryho Marshalla doslova ohromila pádem ze židle. Byla totiž tak nervózní, že během konkurzu skončila na zemi. Marshall však přesně takovou zmatenou a zbrklou dívku hledal.

Málem zemřela na dovolené

V roce 2014 se se svým manželem Adamem Shulmanem vydala na havajský ostrov Oahu a zažila jeden z nejtraumatičtějších zážitků svého života. Šla si zaplavat do moře, ale málem se utopila. Když ji vlny začaly pohlcovat, začala mávat rukama a křičet o pomoc. Naštěstí si jí všiml místní surfař, který ji zachránil.

Foto: Warner Bros

Musela se vypořádat s psychickými nemocemi

Když byla mladší, trpěla úzkostnou poruchou a depresemi. Naštěstí se s těmito psychickými nemocemi vypořádala i bez léků. Nicméně depresí trpěla i při natáčení filmu Bídníci. Mohla za to velmi přísná dieta a stres.

Bratr důležitější než víra

Anne vyrostla jako katolička, nicméně rodina je pro ni důležitější. Když zjistila, že její starší bratr je gay, což je v rozporu s učením katolické církve, rozhodla se ho podpořit. Řekla, že nebude podporovat náboženství, které odsuzuje homosexuály, a tím i jejího bratra.

Její bývalý přítel nakonec skončil ve vězení

Italský realitní makléř Raffaello Follieri jí zpočátku velmi imponoval, avšak netušila, že to není žádný svatoušek. Nejenže ji nepodporoval v kariéře, ale později ho FBI zatkla za praní špinavých peněz. Rozešla se s ním ještě předtím, než byl odsouzen k čtyřem a půl letům vězení.

Foto: Warner Bros

Těhotenství nesnášela zrovna nejlépe

Herečka přiznala, že těhotenství pro ní nebylo obdobím bez mráčků a procházkou růžovou zahradou. Chybělo jí porozumění, trápilo ji, že není tak nadšená a pozitivní, jak se od těhotné ženy očekává. Občas se cítila izolovaná a smutná. Svoje syny však miluje z celého srdce a až s nimi se cítí úplně kompletní a šťastná.

Místo herectví mohla skončit v klášteře

Herečkou se chtěla stát už od dětství a v průběhu let usilovně pracovala na tom, aby se dostala přesně tam, kde je teď. Ale co kdyby se jí to nepodařilo? Kdyby v herectví neuspěla, stala by se pravděpodobně psycholožkou nebo by učila angličtinu. Několikrát však přiznala, že ji přitahovala i možnost být jeptiškou.

Zdroj: quirkybyte, codelist, factspage, vogue

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.