10 hereček, které si kvůli filmové roli oholily hlavu

Foto: 20th Century Fox Film Corporation / Netflix / Walt Disney Studios Motion Pictures

Aby se mnohé hvězdy ponořily do svých rolí, pustily se do drastických změn svého vzhledu. Hubnutí nebo přibírání kvůli roli se stalo běžným. Překvapivější ale je, když se herečka rozhodne, že si kvůli roli oholí hlavu, i přes to, že to dnešní maskéři dokážou důvěryhodně nakamuflovat.

Podívejte se na 5 hereček, které si kvůli své roli ohodily hlavu:

Tilda Swinton

Ne ne, nebyla to plešatá paruka, kterou měla Tilda Swinton na hlavě, když v roce 2016 ve filmu Doctor Strange hrála Prasatrou. Britská herečka si opravdu oholila všechny vlasy. Svou holou hlavu se ale přitom rozhodla držet v tajnosti, dokud nebyl zveřejněn trailer.

Olivia Cooke

Herečka shodila svou svou hřívu, aby ztvárnila pacientku s leukémií ve filmu Já, Earl a holka na umření. Podle svých slov chtěla být autentičtější a lépe se vžít do postavy, aby mohla dobře ztvárnit její emoce.

Cate Blanchett

Australská herečka vzala do ruky holicí strojek pro roli ve filmu Nebe z roku 2002. The Daily Telegraph tehdy řekla, že oholit si hlavu je velice osvobozující.

Charlize Theron

Jihoafrická herečka šla kvůli roli Furiosy ve filmu Šílený Max: Zběsilá cest úplně do hola. Tehdy se nechala slyšet, že oholení hlavy vřele doporučuje a měla by to někdy zkusit každá žena.

Demi Moore

Jedno z nejslavnějších holení hlavy provedla na kameru Demi Moore v akčním filmu G. I. Jane z roku 1997. Film je o ženě, která se zapojí do výcvikového programu US Navy Seal určeného pouze pro muže.

Cara Delevingne

Modelka, ze které se stala herečka, si kvůli roli ženy s rakovinou, které zbývá poslední rok života, ve filmu Life in a Year, oholila hlavu. Delevingne svůj záměr prý oznámila režisérovi ještě před tím, než dostala scénář.

Millie Bobby Brown

Britské herečce bylo pouhých 12 let, když si nechala oholit hlavu, aby mohla hrát Eleven (Jedenáctku) v hitu Netflixu Stranger Things.

Kristen Stewart

I Kirsten si kvůli roli ve filmu Pod vodou oholila hlavu. Později prozradila, že nechat se ostříhat bylo velmi praktické, protože většinu filmu měla na hlavě potápěčskou helmu.

Natalie Portman

Stejně jako Demi Moore se i Portman rozhodla podstoupit holení hlavy před zapnutými kamerami.  Hlavu si oholila v roli Evey Hammond ve filmu z roku 2006 V jako Vendeta.

Kate Hudson

Herečka sáhla po holicím strojku, aby ztvárnila postavu Zu ve filmu Music, prvním filmu od zpěvačky a skladatelky Sii.

Zdroje: Instagramy celebrit, Netflix, The National News, WIkipedia, ČSFD, Hollywood Reporter, Daily Mail, InStyle

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.