Zac Efron konečně prozradil, co se mu stalo s tváří. Také promluvil o depresích kvůli filmu Baywatch

Foto: Paramount Pictures

Hezounek z Muzikálu ze střední Zac Efron (34) se za poslední dobu hodně změnil v obličeji. Kolovaly fámy o tom, že si nechal obličej upravit pomocí plastické chirurgie. Herec konečně vysvětlil, co se mu přihodilo.

Zac Efron je pod drobnohledem od roku 2006, kdy si ve svých 17 letech zahrál veselého atleta s „bieberovskými“ vlasy v Muzikálu ze střední. Dále si zahrál ve spoustě filmů jako Znovu 17, Sousedi, Talisman, Děda je lotr nebo v muzikálu Největší showman. Po filmu Baywatch se začal obracet k dramatům, a nakonec natočil cestovatelskou show Netflixu o udržitelnosti s názvem Zac Efron nohama na Zemi.

Pak udeřila pandemie a chlap, který tohle všechno dokázal, se uzavřel v Byron Bay, plážovém útočišti v Austrálii. Spal na houpací síti mezi stromy, kamarádil s civilisty, plaval za svitu měsíce… A všichni ostatní mezitím stále mluvili o jeho těle.

V červenci 2020, když diváci Netflixu začali sledovat Zac Efron nohama na Zemi, někteří komentovali jeho vzhled jako vzhled „tatíka“. Od doby, co dělal plavčíka pobřežní hlídky se zkrátka jeho tělo změnilo.

I Efron přemýšlel o svém těle. Přehodnocoval, jak jí, jak trénuje a jak spí. Nyní se vynořil ze svého pandemického kokonu. Kromě nové filozofie zdraví a fitness má i nový film – Na pivo do první linie (The Greatest Beer Run Ever), ve kterém hraje po boku Russella Crowe a Billa Murraye (premiéra bude 30.9.2022 na Apple TV+).

Změna vzhledu

Ani drastická změna vzhledu obličeje Zaca Efrona za posledních pár let nezůstala bez povšimnutí a fanoušci byli přesvědčeni, že podstoupil plastickou operaci. Především má větší a širší čelist. Nicméně podle rozhovoru pro říjnové vydání magazínu Men’s Health je změna jeho obličeje způsobena podivnou nehodou. Zac podle svých slov běhal po domě v ponožkách a uklouzl. Během toho se udeřil do čelisti o žulový rok fontány a upadl do bezvědomí.

Prozradil, že když po nehodě nabyl vědomí, brada mu „visela“ z obličeje a okamžitě podstoupil spoustu fyzikální terapie se specialistou. Svaly, používané ke žvýkání, spolupracují s ostatními svaly obličeje. Když byl zraněn, svaly na vnitřní straně obličeje a čelisti to podle jeho slov musely kompenzovat. „Svaly mi prostě vyrostly,“ říká. „Prostě jsou opravdu velké.“

Cena za svaly

Nebyla to jediná změna, o které v rozhovoru pro Men’s Health otevřeně mluvil. Pohovořil také o svém vypracovaném těle ve filmu Baywatch (Pobřežní hlídka) z roku 2017, které je podle jeho slov téměř nedosažitelné. Vysvětlil, že k dosažení tohoto vzhledu byla používána silná diuretika apod. „V kůži je prostě příliš málo vody,“ přiznal. „Mnohem raději mám dvě až tři procenta tělesného tuku navíc.“

Vysvětlil, že trénink na roli byl tehdy hodně intenzivní a že to, co musel pro super vytvarované tělo do filmu Baywatch podstoupit, mu způsobilo deprese a nespavost.

„Na dlouhou dobu jsem upadl do docela špatné deprese,“ vzpomínal. „Nakonec mi řekli, že bylo příliš dlouho užíváno až moc diuretik a tím se něco pokazilo,“ vysvětlil. Kromě toho se přetrénoval a jedl tři stejná jídla každý den.

Říká, že nechce, aby to znělo, jako by si stěžoval, ale nyní se rozhodl o tom otevřeně mluvit, protože chce, aby lidé, kteří se snaží získat podobné tělo, jako měl on ve filmu Baywatch, věděli, jak zničující byl tento proces pro něj a jak dlouho neblahé účinky jeho tréninku trvaly.

Filmy se Zacem Efronem na Netflixu:

  • Talisman
  • Pobřežní hlídka
  • Děda je lotr
  • Zac Efron nohama na Zemi
  • Sousedi 2
  • Šťastný nový rok

Zdroje: ČSFD, Netflix, Men’s Health

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.