5 nejlépe vzdělaných hollywoodských hvězd: Tihle herci a herečky se pyšní vysokoškolskými tituly

Foto: Netflix / Niko Tavernise

Ne každá hollywoodská hvězda odejde ze školy, koupí si lístek na autobus a vydá se do LA se srdcem plným ambicí. Někteří z nich dostudovali a dotáhli to ve škole poměrně daleko. Zde je seznam herců a hereček, kteří se před červeným kobercem procházeli po chodbách univerzit.

Bradley Cooper

Bradley Cooper vystudoval Georgetown University v roce 1999 s bakalářským titulem z angličtiny. Když byl malý chlapec, chtěl původně jít na vojenskou školu a stát se ninjou. Jak stárl, rozhodl se věnovat něčemu realističtějšímu. Nakonec skončil u herectví. Takže jako mnoho lidí, kteří se honí za snem, si po promoci sbalil všechny své věci a přestěhoval se do New Yorku. V roce 2000 zde pak získal magisterský titul z herectví na Actors Studio Drama School na Pace University.

Foto: The Weinstein Company

David Duchovny

Než řešil záhady v Aktech X, studoval David Duchovny na Princetonu. V roce 1982 získal bakaláře z angličtiny. Svou lásku k literatuře živil i nadále získáním magisterského titulu v oboru anglická literatura na univerzitě Yale. David byl vynikající spisovatel i básník. Za své práce od svých spolužáků i učitelů získal mnoho pochval. Jeho dílo bylo dokonce nominováno na vysokoškolskou cenu Akademie amerických básníků. Přestože byl David skvělý spisovatel, tajně toužil poodstoupit od klávesnice a dostat se do světla reflektorů. Během posledních pár let školy začal dojíždět do New Yorku studovat také herectví a začal se objevovat v off-broadwayských hrách (v hrách v divadlech v New Yorku mimo Broadway).

Foto: Netflix

Meryl Streep

Meryl Streep je považována za jednu z nejúspěšnějších hereček všech dob. A je také jednou z nejvzdělanějších. Než posbírala řadu Oscarů, sbírala diplomy. V roce 1971 vystudovala bakalářský titul na Vassar College 81. Dále navštěvovala Yale University a získala magisterský titul v herectví. Její učitel dramatu na Vassar 81 jednou řekl: „Nemyslím si, že Meryl někdy někdo skutečně učil herectví, ona se ho ve skutečnosti učila sama.“

Foto: Niko Tavernise / Netflix

Rowan Atkinson

Rowan Atkinson je známý především svými rolemi idiotského ňoumy Mr. Beana nebo šíleného detektiva Johnnyho Englishe. Ale nenechte se oklamat jeho hereckým umem. Tenhle chlap má magisterský titul z elektrotechniky, který získal na Oxfordské univerzitě. Rowan začal vystupovat ve skečích právě v době, kdy navštěvoval Oxford. U komedie pak nakonec zůstal a postavil na ní svou kariéru.

Foto: Netflix

Mayim Bialik

Mayim je známá hlavně díky své roli neurobioložky Amy Farrah Fowler ze sitkomu Teorie velkého třesku. Většina lidí ale netuší, že Mayim nehraje jen roli, ve skutečnosti je neurovědkyní s Ph.D. z Kalifornské univerzity v Los Angeles. Také má bakalářský titul z hebrejštiny. Na rozdíl od většiny lidí na tomto seznamu začala svou hereckou kariéru dříve, než získala titul. První roli ve filmu Démon pomsty získala, když jí bylo pouhých 12 let. Od té doby byla pořád v jednom natáčecím kole. V roce 1993 se však rozhodla na chvíli odejít ze světa filmů a seriálů do univerzitního kampusu. Byla přijata na Yale University i Harvard University, ale rozhodla se nakonec pro UCLA.

Foto: CBS Television

Zdroje: Wikipedia, College Consensus

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.