Krokodýl Dundee je skoro jeho příbuzný a doma má opravdu zvláštní sbírku: 10 zajímavostí o Chrisi Hemsworthovi

Foto: Netflix

Dnes slaví 39. narozeniny Thor Odinson, tedy australský sympaťák Chris Hemsworth. Narodil se 11. srpna 1983 v australském městě Melbourne. Do povědomí diváků po celém světě se dostal právě rolí boha hromu, Thora. Na Netflixu ho můžeme vidět například ve filmech Vyproštění nebo Spiderhead. Tady je pár zajímavostí, které jste o něm možná ještě nevěděli.

V roce 2019 spustil fitness aplikaci s názvem Centr, která se zaměřuje na to, jak trénovat, jíst a žít lépe.

Ve svém domě má sbírku Thorových kladiv. Jedno dokonce v koupelně. „Lidé tam často zůstávají o něco déle a myslím si, že je to kvůli kladivu,“ řekl Hemsworth během vystoupení v show Jimmy Kimmel Live v lednu 2018.

Chris Hemsworth umí šít a podle jeho slov ho to velmi bavilo, když byl malý. „Myslím, že je to proto, že jsem si nemohl dovolit žádné skvělé oblečení, takže jsem si říkal, že si ho vyrobím sám,“ řekl pro časopis W. „Z nějakého důvodu jsem si užíval křížový steh,“ dodal.

Foto: Jasin Boland / Netflix

Miluje surfování a fotbal. Zranění ramene mu však bohužel zabránilo ve fotbalové kariéře. Kvůli surfování však se svými bratry vstával každé ráno ve čtyři hodiny, aby to stihli ještě před školou.

Než se proslavil jako herec, vyzkoušel si několik příležitostných zaměstnání jako stavební dělník, číšník nebo barman. Také chvíli pracoval v obchodě s oblečením.

Nestojí o lichotky od svých kolegů ani fanoušků. Ve skutečnosti chce, aby k němu lidé byli upřímní, jak je to jen možné. Chce, aby mu řekli, co si o jeho práci a výkonu skutečně myslí, a nenechali se zastrašit tím, že je slavný herec.

V posledním Thorovi: Láska jako hrom Chris Hemsworth kvůli líbací scéně se svou hereckou kolegyní Natalií Portman vynechal celý den maso, protože je veganka. Herečka to prozradila v rozhovoru pro pořad Capital Breakfast with Roman Kemp. Za normálních okolností podle ní Chris maso konzumuje asi každou půlhodinu. Je pro něj totiž důležitým zdrojem bílkovin, jelikož hodně cvičí a bílkoviny mu usnadňují budování svalové hmoty.

Thor: Láska jako hrom / Foto: Walt Disney Studios Motion Pictures

Thor, jak jej ve svých komiksech charakterizoval slavný komiksový spisovatel Stan Lee, má být svalnatý a silný. Je to bůh hromu, který má vždycky po ruce své kladivo (Mjollnir) a nikdy neutíká z boje. Aby mohl Chris Hemsworth hrát roli Thora, byl požádán, aby nabral alespoň 9 kilo svalové hmoty. Pak se pro tuto roli dokonale hodil.

Film Krokodýl Dundee byl natočen podle jeho strýce. Ano, křovák Rod Ansell byl inspirací pro tento film. Těžko říct, zda to Chrise motivovalo k tomu, aby se dostal k filmu. Tak či onak, stále je to pozoruhodný fakt.

Chris Hemsworth má velmi blízko ke svým kolegům z Avengers. Jejich chemie je zcela očividná. Herci jako Tom Hiddleston, Chris Evans, Mark Ruffalo a Robert Downey Jr. jsou pro něj jako rodina. Chris Hemsworth dokonce prohlásil, že Tom je členem rodiny a že ho Hemsworthovi v podstatě „adoptovali“ jako jednoho ze svých.

Foto: Jasin Boland / Netflix

Filmy s Chrisem Hemsworthem, které najdete na Netflixu:

  • Spiderhead
  • Vyproštění
  • Hacker
  • Lovec: Zimní válka
  • Sněhurka a lovec
  • Rivalové
  • Chata v horách

Zdroje: Capital Breakfast with Roman Kemp, žena-in, Laverageedu, Insider, Quora, Money INC

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.