Jsou na ženské: 10 slavných hereček, kterým se líbí stejné pohlaví

Foto: JoJo Whilden/Netflix

Zábavní průmysl nebyl vždy silným zastáncem rozmanitosti a začlenění. Ale v posledních letech se herečky a herci z celého světa ozývají a hrdě veřejně mluví o své sexuální orientaci. Dláždí tak cestu všem ostatním, aby se nebáli být sami sebou a promluvit. Následujících 10 hereček se přiznalo, že se jim líbí ženy. Jsou lesby nebo bisexuálky.

Jodie Foster

Herečka Jodie Foster se se svou orientací nikdy netajila. Už v roce 1993 měla veřejný vztah s producentkou Cydney Bernard. Trval do roku 2008 a společně vychovávaly dva syny. V dubnu 2014 se pak Jodie v tichosti provdala za svou přítelkyni, fotografku a herečku Alexandru Hedison, dřívější partnerku Ellen DeGeneres. Podle E! Online, který tehdy o novince informoval jako první, spolu chodily téměř rok.

Také jsme psali: Dámy mají smůlu: 7 slavných fešáků, kteří jsou gayové, ale možná jste o tom do teď neměli ani tušení

Foto: Graham Bartholomew / STX Entertainment

Kristen Stewart

Mnoho fanoušků ságy Stmívání bylo nadšených, když spolu před lety představitelé hlavních rolí Kristen Stewart a Robert Pattinson začali chodit. O to větší šok pak pro ně byl, když v roce 2017 herečka vyšla na veřejnost s tím, že se jí líbí i ženy. Je bisexuálka a přitahují ji tedy obě pohlaví. Jako mnoho herců, kteří se potýkají s otázkami ohledně své sexuální orientací, i ona dlouho bojovala s nutkáním vyjádřit svůj postoj k této otázce. Ačkoliv randila s muži i ženami, vypadá to, že jí to nakonec stejně vyjde se ženou. Je totiž zasnoubená s herečkou Dylan Meyer.

Foto: Sony Pictures

Cynthia Nixon

Svou náklonnost k ženám hvězda Sexu ve městě nikdy příliš neskrývala. Ačkoliv byla 15 let ve vztahu s Dannym Mozesem a měli spolu dvě děti, nakonec našla spřízněnou duši v Christine Marinoni. Ve vztahu spolu byly od roku 2004 a v roce 2012 se konečně vzaly. Tehdy herečka vysvětlila, že je bisexuálka. Pár má společně syna Maxe Ellingtona, kterého porodila Christine. V září 2020 pak Cynthia Nixon médiím vysvětlila, že se nyní identifikuje spíše jako queer než lesba nebo bisexuálka. „Mohla bych se nazývat lesbou, gayem, bisexuálem. Ale nic z toho mi nepřijde opravdu vystihující,” přemítá herečka v magazínu Attitude.

Čtěte také: TOP 5 historických seriálů na Netflixu, které byste neměli přehlédnout

Foto: Saeed Adyani/Netflix

Sarah Paulson

Hvězda American Horror Story nebo mysteriózního thrilleru Netflixu Ratchedová, Sarah Paulson, se nikdy oficiálně za lesbu nebo bisexuálku neoznačila, ale ženy ji rozhodně přitahují. Svůj milostný život nazývá spíše „nestálou“ situací. V letech 2004 až 2009 chodila s herečkou Cherry Jones, která je o 18 let starší. Před tímto vztahem však chodila pouze s muži, včetně svého bývalého snoubence, dramatika Tracyho Lettse. Od začátku roku 2015 je ale opět ve vztahu se ženou, tentokrát s herečkou Holland Taylor, která je o 32 let starší než ona.

Foto: Saeed Adyani/Netflix

Drew Barrymore

Lidé roky spekulovali o tom, zda je Drew Barrymore lesba. V rozhovoru pro Contact Magazine v roce 2003 hvězda Charlieho andílků potvrdila, že je bisexuálka. „Mám rád ženy sexuálně? Ano, mám. Naprosto. Vždy jsem se považovala za bisexuálku,“ řekla herečka. „Miluji ženské tělo. Myslím, že žena a žena spolu jsou krásné stejně tak, jako jsou krásní dohromady muž a žena. Být se ženou je jako objevovat vlastní tělo, ale prostřednictvím někoho jiného. Když jsem byla mladší, chodila jsem se spoustou žen.“

Čtěte také: První krev: hororová lesbická romance trhá rekordy sledovanosti

Foto: JoJo Whilden/Netflix

Tessa Thompson

Herečka, známá v poslední době především jako Valkýra z Thora, v červnu 2018 odhalila, že ji přitahují muži i ženy, ale rozhodla se neoznačovat jako bisexuálka. Dokonce i její marvelovská postava je na muže i ženy.

Foto: Marvel Studios

Megan Fox

I herečku Megan Fox přitahují ženy i muži. Uvedla ale, že by nikdy nemohla chodit s bisexuálkou. „Jsem pokrytec. Nikdy bych nerandila s dívkou, která je bisexuální, protože to znamená, že spí i s muži, a muži jsou tak nechutní, že bych nikdy nechtěla spát se ženou, která spala s mužem,“ řekla dle Indian Expressu magazínu Esquire a dodala: „Nemám žádné pochybnosti o tom, že jsem bisexuální.“

Přečtěte si také: 5 významných žen v životě Johnnyho Deppa: Od kleptomanky po hysterku

Foto: Lionsgate

Ruby Rose

Australská herečka Ruby Rose, která si zahrála v seriálech Batwoman nebo Orange Is the New Black, ve svých dvanácti letech přiznala, že je lesba. Kvůli své sexuální orientaci se stávala terčem nenávistných útoků a šikany od svých spolužáků, což ji vedlo až k pokusu o sebevraždu. V lednu 2015 se pak identifikovala jako nebinární, gender fluidní. V roce 2014 se zasnoubila s módní návrhářkou Phoebe Dahl, ale bohužel se nakonec rozešly. Od roku 2016 do roku 2018 pak byla ve vztahu se zpěvačkou Jessicou Origliasso ze skupiny The Veronicas, s kterou chodila už v roce 2008.

Foto: JoJo Whilden/Netflix

Lily Tomlin

Lily Tomlin, kterou diváci Netflixu znají především z oblíbeného seriálu Grace a Frankie, kde hraje po boku Jane Fondy, se se svou budoucí manželkou spisovatelkou Jane Wagner poznala už v březnu 1971. Tehdy se však příliš otevřeně o sexuální orientaci nemluvilo. Dle jejích slov všichni její spolupracovníci ale věděli, že je lesba. Poslední prosincový den 2013 se konečně Tomlin a Wagner vzaly na soukromém obřadu v Los Angeles po 42 společných letech.

Také by vás mohlo zajímat: Byl to ten nejhorší nápad na světě, říká Jennifer Lopez o společném vystoupení se Shakirou

Foto: Suzanne Tenner/Netflix

Samira Wiley

Herečka Samira Wiley je známá hlavně díky seriálům Orange Is the New Black a Příběh služebnice, kde také hraje lesbu. Herečka byla původně vdaná za muže. Teprve v roce 2012, během jednoho ze svých prvních dnů na natáčení Orange Is the New Black, si uvědomila, že je lesba. Tam se také seznámila se scenáristkou seriálu Lauren Morelli, kterou si pak 25. března 2017 vzala. Morelli pak v dubnu 2021 porodila jejich první dítě, dceru jménem George Elizabeth.

Foto: Jessica Miglio/Netflix

Zdroje: Wikipedia, Attitude, Oprah Daily, E! Online, Briefly, People, Queerty, Contact Magazine, Opera News, Indian Express, Pink News

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.