Orlando Bloom žil dobrovolně v celibátu a byl ochrnutý. Co dalšího jste nevěděli o hvězdě Pána prstenů?

Eva Lenská
Foto: Paramount Pictures

Orlando Bloom dnes slaví 45. narozeniny. Pojďme si tedy o hvězdě Pána prstenů a Pirátů z Karibiku říci několik zajímavostí. Jako obvykle přidáme seznam filmů, ve kterých ho můžete vidět na Netflixu.

Orlando Jonathan Blanchard Copeland Bloom se narodil 13. ledna 1977 v Canterbury. Měl velké štěstí, protože se díky Pánovi prstenů proslavil hned na začátku kariéry. Má dvě děti. Syna Flynna s bývalou manželkou Mirrandou Kerr a dceru Daisy Dove se zpěvačkou Katy Perry. 

Na Netflixu ho můžete vidět v těchto filmech a seriálech:

  • V utajení
  • Troja
  • Hobit: Šmakova dračí poušť
  • Hobit: Bitva pěti armád
  • Easy
Foto:  New Line Cinema

Matka mu celé roky lhala

Orlando si až do svých 13 let myslel, že jeho otcem je židovský spisovatel jihoafrického původu, bojovník proti apartheidu Harry Saul Bloom, který se oženil s jeho matkou a zemřel, když mu byly 4 roky. Jistě ho udivilo, Když mu matka svěřila, že jeho biologickým otcem je Colin Stone, kterého považoval jen za rodinného přítele. Ten se nakonec stal jeho zákonným poručníkem.

Dyslektik s vysokým IQ

V dětství mu byla diagnostikována dyslexie. Podle testů, které v tehdy absolvoval, měl vysoké IQ, ale čtení a pravopis mu činily potíže. Jeho učitel ho naučil učit se pomocí myšlenek a propojování obrazů, místo aby se bifloval nazpaměť pouhým odříkáváním textu. Ačkoli se mu děti posmívaly, že jako dyslektik nic nedokáže, nevzdal se a vytřel jim zrak.

Foto: Dreamscape

Jeho vzorem je Johnny Depp

Kolegu z Pirátů z Karibiku považuje za jednoho z nejvstřícnějších lidí, jaké kdy potkal. Zastal se ho i poté, co se do něj novináři obuli kvůli dluhu 40 milionů dolarů a obvinění z domácího násilí. Johnnyho Deppa obdivuje díky pokoře a umělecké integritě. Když spolu točili, každý den se vítali objetím a polibkem.

Fotky jeho penisu obletěly celý svět

V roce 2016 vyrazil se svou přítelkyní Katy Perry na dovolenou na Sardinii. Zatímco ona se slunila a dováděla ve vodě v bikinách, on se slunečním paprskům a také paparazziům ukázal zcela nahý. Všechny fanynky najednou zpěvačce záviděly, protože Orlando je prostě kus, a to všude. S nahotou opravdu nemá problém. Když loni natáčel seriál v Praze, vykoupal se nahý v Berounce.

Foto: Warner Bros

Přitahuje úrazy a málem skončil na vozíku

Nehody a úrazy přitahoval už v dětství, kdy si při lyžování zlomil nohu. Během natáčení Pána prstenů se rovněž mnohokrát zranil, většinou při pádu z koně. Když mu bylo 21 let, přehnal to s pitím a rozhodl se, že zkusí vylézt na střechu. Bohužel to nedopadlo moc dobře. Spadl dolů a zlomil si několik obratlů. Lékaři mu předpovídali, že skončí na vozíku. Nakonec měl štěstí, že zůstal ochrnutý jen čtyři dny. Podstoupil operaci, po které mu na zádech zůstala velká jizva a 18 měsíců docházel na rehabilitace.

Vegetarián, který si občas dopřeje steak

Orlando se netají tím, že je vegetarián a jeho snídaně se obvykle skládá z ovesné kaše, ořechového mléka, skořice, vanilkové pasty, lískových oříšků, bobulí goji a veganského proteinového prášku. Přesto jsou dny, kdy dostane chuť na pořádný steak. Červené maso si dopřeje zhruba jednou za měsíc.

Žil šest měsíců v celibátu

Než se v roce 2016 seznámil s Katy Perry, žil šest měsíců v celibátu, a to z vlastního rozhodnutí. Přiznal, že ačkoli to může vypadat šíleně, pro něj to byla ohromně pozitivní zkušenost, která změnila jeho pohled na ženy.

Zdroj: factinate, idnes, tickld, yourtango, bbcamerica

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.