Randil s dcerami Madonny i Johnnyho Deppa. Co ještě nevíte o Timothée Chalametovi z Malých žen?

Elisabeth Francová
Foto: Olivier Vigerie / Sony Pictures Entertainment France

Dnes slaví 26. narozeniny herec Timothée Chalamet. I přes nízký věk už má za sebou několik velmi úspěšných filmů a také nominaci na Oscara. Přinášíme několik zajímavostí z jeho života a také seznam filmů dostupných na Netflixu.

Timothée Chalamet se narodil 27. prosince 1995 v New Yorku. Jeho matka je Američanka, zatímco otec Francouz, má tedy dvojí občanství a mluví krom angličtiny i plynně francouzsky. Jeho mladší sestra Pauline se také věnuje herectví. K jeho nejslavnějším filmům patří Dej mi své jméno, Malé ženy či letošní hit Duna.

Foto: Gravier Productions

Jeho jméno všichni vyslovují špatně

Jméno Timothée je francouzské a také by se tak mělo vyslovovat. Opravdová výslovnost je tedy Timo-tay a ne Timothy, jak obvykle bývá oslovován.

Randil s Lourdes Leon a Lily-Rose Depp

Lourdes Leon, dcera zpěvačky Madonny prozradila, že Timothée byl její první přítel. Oba chodili na stejnou střední školu (Fiorello H. LaGuardia High School of Music & Art). Při natáčení filmu Král se v roce 2018 seznámil s Lily-Rose Depp, dcerou Johnnyho Deppa a Vanessy Paradis. Chodili spolu dva roky, v květnu 2020 potvrdili rozchod.

Je velkým fanouškem rapu a hip-hopu

Jeho oblíbeným interpretem je Frank Ocean. Dokonce si v 17 letech rapování i zkusil v rámci školního projektu pod pseudonymem Lil´ Timmy Tim. Bohužel učitelé jeho snahu ocenili pouhým D+.

Kvůli filmu Dej mi své jméno se naučil italsky

K angličtině a francouzštině si Timothée přidal ještě italštinu, také se kvůli filmu naučil hrát na kytaru a na klavír. Snaha se vyplatila, příběh dvou zamilovaných mužů od režiséra Lucy Guadagnina ho proslavil po celém světě.

V pouhých 22 letech byl nominován na Oscara

Se svou nominací na nejlepšího herce v hlavní roli ve filmu Dej mi své jméno se stal třetím nejmladším nominovaným hercem v historii udílení cen. K tomu nejmladší od roku 1939, kdy byl nominovaný Mickey Rooney.

Je novým Willy Wonkou

V přípravách je muzikálová fantasy Wonka, kde Timothée ztvární hlavní roli Willyho Wonky. Nejedná se ale o remake, ale o prequel k příběhu Karlík a továrna na čokoládu. Film bude zaměřen na mladá léta Willyho Wonky a jeho dobrodružství předtím, než si otevře svou slavnou čokoládovnu. Premiéra filmu se chystá na březen 2023.

Foto: Warner Bros.

Na Netflixu můžete Timothée Chalameta vidět v těchto filmech:

  • Dej mi své jméno
  • Malé ženy
  • Deštivý den v New Yorku
  • Král
  • K zemi hleď!

Zdroje: popbuzz , cinemablend, hollywoodinsider, vogue

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.