Kvíz: Jak dobře znáte populární seriály, které sledovaly děti v 90. letech?

Foto: NBC

Timon a Pumba, Dinosaurové, Kačeří příběhy, Pokémoni a spousta dalších… Přesně tyhle seriály v devadesátkách bavily dnešní třicátníky. Pamatují si je ale i některé mladší a starší ročníky. Zkuste si náš kvíz a vraťte se s námi na chvíli do minulosti.

V devadesátých letech byla televize neodmyslitelnou součástí našeho dětství. Každé dítě mělo svůj oblíbený dětský seriál, který s nadšením sledovalo. Především ráno během víkendů domů jsme usedali k obrazovkám a nechali se unášet do kouzelných světů Mumínků, Pokémonů nebo třeba Létajících medvídků.

Mezi další oblíbené seriály patřili Strážci vesmíru. Parta teenagerů v barevných oblecích bojovala proti vesmírným zloduchům, nás inspirovala k vlastním hrdinským hrám na zahradě nebo na hřišti. Bavili nás také Digimoni, Dinosaurové, Flintstoneovi nebo třeba Chip a Dale.

Televizní vysílání bylo tehdy daleko omezenější než dnes, a tak jsme si pečlivě hlídali čas, kdy náš oblíbený seriál v televizi poběží. Kdo zaspal, ten měl smůlu – žádný internet, žádné zpětné sledování – nic takového neexistovalo. Všechno mělo své kouzlo okamžiku. Někdy jsme si je ale nahrávali na VHS kazety, abychom si je mohli v budoucnu znovu pustit.

Seriály v té době také vytvářely pocit sounáležitosti, protože se na ně dívaly téměř všechny děti, a další den jsme si o nich ve škole mohli nadšeně povídat. Přestože se svět dětských seriálů od devadesátek výrazně proměnil, tyto pořady nám zůstaly v srdcích jako symboly bezstarostného dětství plného fantazie a dobrodružství.

Zavzpomínejte na populární dětské seriály v našem kvízu.

Jak dobře znáte populární dětské seriály z 90. let?

Tak se ukažte!

1 / 15

Legendární seriál Dinosaurové vypráví o životě rodiny dinosaurů, kteří žijí v moderní době. Mají lednici, pračku, televizi a další veškeré moderní věci. V tomto seriálu je děj zaměřen na rodinu Sinclairu a jejich společný život. Jak se jmenovala hlava rodiny?

2 / 15

Timon a Pumba byli skvělými parťáky, kteří kámošili třeba se lvím králem. Snili o pohodovém životě a měli jedno heslo, kterým vyjadřovali, že není třeba se bát, žádné starosti neexistují. Jak znělo?

3 / 15

Jak se jmenoval bohatý strýček z Kačeřích příběhů?

4 / 15

Z jakého seriálu je tento obrázek?

Digimon

5 / 15

Strážci vesmíru byli hrdinové, kteří svět chránili před zlem. Co museli vyslovit, aby se z obyčejných teenagerů stali hrdinové v barevných trikotech?

6 / 15

Z jaké planety pocházel mimozemšťan Alf ze stejnojmenného seriálu, který ztroskotal se svou lodí u rodiny Tannerových?

7 / 15

„Méďové, skáčou jako míčky gumové. V příbězích jež mají úroveň,“ zpívá Karel Černoch v textu znělky oblíbeného dětského seriálu. Jak se jmenuje?

8 / 15

Chi Chi Chi Chi Chip a Dale, zákon hájí... Určitě si všichni pamatuje na tento seriál z dětství, jehož hrdinové byli dva parťáci Chip a Dale. Jak se ale jmenoval?

9 / 15

Jak se jmenuje seriál na snímku?

Mumínci

10 / 15

„Kačerov jak hurikán

k nám už míří.

Auta laser aeroplán

….“

Doplňte konec textu znělky z Kačeřích příběhů:

11 / 15

Jak se jmenoval „kocour“ Rakeťáků, zloduchů ze seriálu Pokémon, proti kterým musel Ash a a jeho přátelé neustále bojovat?

12 / 15

Česká televize uváděla seriál o záblescích geniality a bláznivých pokusech, které stály na počátku fantastické cesty k objevům a vynálezům důležitým pro celé lidstvo. Jak se jmenoval?

13 / 15

Jaký seriál je na obrázku?

Létající medvídci

14 / 15

Která česká zpěvačka nazpívala znělku „Tom a Jerry jdou k nám teď s náladou…“ k oblíbenému animovanému seriálu Tom a Jerry?

15 / 15

Šmoulové museli bojovat s hrozným čarodějem. Jak se jmenoval?

Vaše skóre je

Průměrné skóre je 75%

0%

ZKUSTE SI I DALŠÍ KVÍZY:

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.