Kvíz: Vyzkoušejte si, jak dobře znáte hollywoodské herce a herečky

Foto: Gregorio Binuya/Everett Collection via Depositphotos

Když je dobrý herec, dokáže i ne úplně perfektní film pozvednout o laťku víc svým perfektním hereckým výkonem. A Hollywood je herců plný. Talenty se našli mezi těmi, kteří již nejsou mezi námi, ale i mezi současnými hvězdami. Jak dobře znáte hollywoodské herce a herečky? Zkuste si náš kvíz.

Další kvíz je tady. Tentokrát se v něm zaměříme na svět Hollywoodu. Skvělí herci se s publikem dokáží skrze plátno propojit a podráždit jeho emoce. Není tedy divu, že jsou herci a herečky kulturními ikonami již od počátků historie světa celebrit.

Na světě existuje nespočet skvělých herců a hereček a ty nejzvučnější jména známe především z Hollywoodu. Mezi hereckou smetánku na vrcholky žebříčků se dostávají i herci, kteří nemají svůj původ v Americe. Díky globalizaci to jde dnes o poznání snáze. A je to skvělé, protože i jako diváci můžeme znát skvělé herce z celého světa a užívat si jejich ikonických rolí.

Slovo Hollywood se často používá jako označení celého amerického filmového a televizního průmyslu a pro mnohé herce jde tak trochu o vrchol kariéry, pokud se mezi hollywoodskou smetánku dostane. Když se řekne Hollywood, jistě se vám vybaví mnoho jmen úžasných herců.

Jak dobře je znáte? Zkuste si náš kvíz.

Meryl Streep, Best Performance by an Actress in a Leading Role for The Iron Lady, Jean Dujardin, Best Performance by an Actor in a Leading Role for The Artist in the press room for The 84th Annual Academy Awards - Oscars 2012 - Press Room 3, Hollywood & Highland Center, Los Angeles,

Jak dobře znáte hollywoodské herce a herečky?

Zkuste si náš kvíz.

1 / 16

Která herečka se proslavila jako Pravá blondýnka?

2 / 16

Jak se jmenuje herec, který si opakovaně zahrál roli Wolverina?

3 / 16

Bývá nazývána největší žijící nebo také poslední klasickou herečkou a nikdy si příliš nezískávala pozornost sovu krásou. Znát ji můžeme z filmů Ďábel nosí Pradu, K zemi hleď! Nebo třeba Pochyby. O jaké herečce je řeč?

4 / 16

Který herec získal Oscara za nejlepší herecký výkon v hlavní roli za film Wall Street?

5 / 16

Která herečka si zahrála hlavní ženskou roli ve filmu Zabijáci rozkvetlého měsíce a byla za něj v roce 2024 nominovaná na Oscara a zároveň za roli získala Zlatý globus?

6 / 16

Který herec ztvárnil ikonickou roli Iron Mana ve filmech od Marvelu?

7 / 16

Irský herec patří se svou manželkou Keely Shaye Smith mezi nejstabilnější páry Hollywoodu. O kterého herce jde?

8 / 16

Jak se jmenuje herečka, která hraje Jedenáctku (Eleven) ve slavném seriálu Netflixu Stranger Things?

9 / 16

Kdo je manželem herečky Rachel Weisz?

10 / 16

V září 2016 byl vyšetřován FBI ze zneužívání dětí poté, co ho anonymní osoba obvinila z násilnického verbálního i fyzického jednání vůči jednomu ze svých dětí v letadle. Nakonec nebyl trestně stíhán. K dalšímu obvinění pak došlo ze strany jeho exmanželky, která herce osočila z nepřípustného jednání k ní samotné a ze škrcení či uhození jejich potomků. O kterém herci je řeč?

11 / 16

Mladá herečka Maya Hawke má slavné rodiče. Jak se jmenují?

12 / 16

Který herec už mnoho let hraje roli agenta Ethana Hunta?

13 / 16

Která herečka ztvárnila roli Daphne Bridgerton v populárním seriálu Bridgertonovi?

14 / 16

Filmem Kmotr II vstoupil poprvé více do mezinárodního povědomí rodák z New Yorku a zahrál roli sicilského přistěhovalce Vita Corleona, na kterou se připravoval studiem sicilského tamního dialektu. Za roli pak získal Oscara za nejlepší herecký výkon ve vedlejší roli. O kterého herce jde?

15 / 16

V roce 2024 získal svého prvního Oscara za nejlepší výkon v hlavní roli a v roce 2016 byl dokonce nominován na Českého lva. O kom je řeč?

16 / 16

My Fair Lady, Snídaně u Tiffanyho nebo Prázdniny v Římě… to je jen pár filmů, ve kterých si zahrála legendární herečka původem z Belgie, která zemřela v roce 1993. Jak se jmenovala?

Vaše skóre je

Průměrné skóre je 62%

0%

ZKUSTE SI I DALŠÍ KVÍZY:

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.